Cicipas lako do trećeg kola turnira u Parizu

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se u treće kolo turnira u Parizu. On je savladao Feliksa Ožea – Alijasima, za nešto manje od dva sata provedenih na terenu, sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6).

U četvrtom gemu prvog seta Cicipas je uspeo da oduzme servis Alijasimu i tako dođe do prednosti u prvom setu.

Istu je zadržao sve do kraja prvog seta, uprkos tome što je Kanađanin u devetom gemu imao brejk loptu i priliku da se vrati, ali nije uspeo i Grk je poveo sa 1:0.

U drugom setu situacija nije bila tako lagana za Grka, Alijasim je već u drugom gemu uspeo da oduzme servis protivnika, te potvrdom brejka dođe do vođstva od 3:0 u gemovima. Cicipas je ostao staložen na svom servisu, pogotovo u osmom gemu gde je Kanađanin imao tri brejk lopte, da bi samo gem kasnije Cicipas izjednačio u brejkovima i ponovo set doveo u egal.

Do kraja meča nismo videli brejkove ni na jednoj ni na drugoj strani, te je taj-brejk odlučivao o pobedniku susreta drugog kola turnira u Parizu.

Prvi koji je popustio u finišu bio je Feliks, nakon čega je i Cicipas izgubio servis, da bi mini brejk Grka pri rezultatu 5:3 bio momenat koji je rešio pitanje pobednika.

U narednom kolu, Cicipasa očekuje susret protiv boljeg iz duela Uga Umberta i Aleksandra Zvereva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE