“Evroliga se neće širiti, London i Pariz nisu još zreli”

Kao i svake godine kako počne nova sezona Evrolige počne sa spekulacijama ko će u njoj igrati naredne sezone.

Tako su neki mediji, iz Nemačke posebno, preneli vest da će Pariz sledeće godine biti član Evrolige.

Odmahsu počele priče koga će zameniti i da li će se liga širiti, s obzirom da i London i Dubai žele da se priključe.

Ne, trenutno ne idemo na proširenje lige. Ne razmišljamo o tome za idući sezonu. Očigledno je da su za nas London i Pariz ključna tržišta. Uvek smo pričali o tome i to nije tajna. U pitanju je odlična prilika za Evroligu da se tu probije. Ali naše mišljenje je da još nije došlo vreme, da ti klubovi nisu sazreli, rekao je Paulisus Motiejunas direktor Evrolige.

On je demantovao navode medija da Pariz je već dobio vajld-kard za narednu sezonu.

To nije istina! Postoje mediji koji to tvrde, ali jednostavno nisu u pravu. Ako osvoje Evrokup – da. Biće članovi. U suprotnom – neće. Sve su to lažne informacije. Trenutno samo analiziramo tržišta, gledamo kako ko igra, kakvi uslove ima… Drago nam je i zbog Londona i zbog Pariza, međutim priče od vajld karti za njih nisu tačne, ponavljam, izričit je Litvanac.

O ulasku Dubaija?

Istina je da smo u razgovorima sa Dubaijem. U toku je pregovarački proces, sve to traje. To je takođe interesantno tržište za nas. Analiziramo ga. Spremni smo da napravimo prezentaciju za sve naše klubove kada se završe ti pregovori. Onda ćemo zajednički odlučiti. Očigledno da je Bliski istok tržište ka kom gleda i NBA lige, fudbal, svi sportovi gledaju na to tržište. Evroliga nije izuzetak, završio je direktor Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE