Majk Tobi: Ne brinem, ući će šutevi

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Bajerna u okviru šestog kola Evrolige. Centar crveno-belih Majk Tobi je izneo očekivanja pred ovaj susret.

Osećam se sve komfornije u novom sistemu. Još učim kako da igram sa određenim momcima, kao i oni sa mnom. Fokusiram se na stvari koje mogu da kontrolišem, na energiju, odbranu, skokove… Znam da će ostalo doći. Napadački sam bio dobar tokom čitave karijere i ne brinem, ući će šutevi. Samo da nađem kontinuitet i da imam pravi stav svakog dana, rekao je Tobi i dodao:

Većim delom prvog derbija smo igrali veoma dobro. Nismo dobro počeli, ali mnogima je bio prvi derbi, bilo je možda malo i nervoze i to je normalno, a onda smo 30 minuta igrali dobro, ne toliko i u poslednjih pet. Ima stvari koje treba da analiziramo, verujem da nam nedostaje konzistentnosti, da vežemo što više dobrih minuta. Biće teških trenutaka na utakmicama, ali moramo da pronađemo način da ne budu toliko negativni. Da nađemo ritam u napadu, odigramo bolje odbranu, ali ne i da žrtvujemo svoju igru samo zato što je nezgodan trenutak. Nadam se da ćemo se vratiti na pravi put. Moramo da igramo kao tim i da preokrenemo sezonu. Težak je momenat, želimo da se vratimo na pobedničke staze. Da odigramo dobru utakmicu pred našim navijačima, to je ono što nam treba“.

Protiv Bajerna, Tobija i centre Crvene zvezde čeka težak zadatak. Nemački tim ima najviše skokova po meču u Evroligi ove sezone (40,4), a velike zasluge za to idu i na račun dugogodišnjeg NBA asa, Serža Ibake.

Već na startu manadata u Minhenu je demonstrirao klasu i tokom prva četiri nastupa prosečno postizao 9,2 poena, uz 7,5 skokova i 2,2 blokade.

Skokovi će biti veoma bitni. Tu su jaki, imaju veliki broj talentovanih igrača i moramo da ih sprečimo da uđu u ritam. Ibaka radi sjajan posao, ima 7,5 skokova po meču. Ako im limitiramo ofanzivne skokove, od kojih im dosta zavisi u napadu, imaćemo više prilika da dođemo do trijumfa, zaključio je Tobi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE