PRI DNU TABELE: Kruševljani predstavili novog trenera (FOTO)

Fudbaleri Napretka nedavno su slavili protiv Javora u Superligi.

Međutim, Kruševljanima predstoji težak posao da zadrže status člana elite.

Oni su smenili trenera Dragana Perišića. Nakon Mladena Dodića kao privremenog rešenja, imenovan je stalni šef struke a to je iskusni Vladimir Gaćinović.

Vladimir Gaćinović, FOTO: FK Napredak

Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u jedan ovakav klub. Za mene Napredak nije samo običan, već klub koji ima svoju istoriju, težinu. Ne samo u srpskom fudbalu, već i šire, jedan visok rejting i nisam se nijednog trenutka dvoumio, bez obzira na trenutno stanje, koje je, ne mogu reći beznadežno, ali predstoji, kako je rekla gospođa Valetina jedan rudarski posao i treba se spustiti duboko u “kop”. Žao mi je što nisam bio tu prethodnih nedelju dana, međutim, to što nisam bio fizički prisutan ne znači da nisam bio tu u skoro svim segmentima, jer sam bio u stalnom kontaktu sa Dodićem i sa ljudima iz Upravnog odbora i imali smo jako dobru konverzaciju. Posebno mi je drago da je ekipa jako dobro reagovala na prethodne dve utakmice, pogotovo u prvoj. Bez obzira što smo u drugoj odigrali slabije, bitno je da smo prošli u naredno kolo kup takmičenja. Sa sobom sam poveo dvojicu pomoćnika. To su moja dva asistenta, koji su moji verni pratioci. Radi se o Branku Saviću, koji je prvi asistent i koji je bio moj pomoćnik i u prethodnim mojim misijama. Njega znate kao bivšeg fudbalera Partizana, koji ima jednu zavidnu fudbalsku karijeru. Stigao je i kondicioni trener Filip Jorgić, koji je bio sa mnom i u Novom Pazaru, rekao je on na predstavljanju.

Potom je dodao:

Fasciniralo me je što smo prošli dalje u kupu, ali me posebno razočaralo što smo ostali malo deficitarni po pitanju zdravstvenog biltena, ali navikao sam da se susrećem sa teškim situacijama u karijeri i siguran sam da ćemo, ne ja, nego igrači i svi u stručnom štabu, kao i ljudi u Upravnom odboru naći pravi način da odgovorimo zadacima, da izađemo iz ove sive zone u kojoj se Napredak trenutno nalazi. Odgledao sam sve utakmice, znam da je Kruševac grad fudbala i žao bi mi bilo da se publika ne vrati na tribine, jer Napredak zaslužuje da se bori za vrh tabele, a ne da bude u zapećku i nadam se da ćemo, korak po korak, uspeti. Puno je lakše kad sklapate mozaik od početka priprema, nego kad morate da preslažete kockice. Očekuje nas puno posla i obaveza, a morate da budete produktivni i donosite prave odluke i rešenja. Sastajemo se za izuzetno kvalitetnom ekipom. Dobro ih znam, jer sam prošle godine trenirao Železničar iz Pančeva i oni su nam bili glavni konkurent za ulazak u Super ligu. Igraju kvalitetan i prepoznatljiv fudbal i moraćemo da nađemo dobitnu kombinaciju da bi mogli poentirati i obradovati publiku, zaključuje Gaćinović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE