Mijailović odgovorio Zvezdi: Znam da ih boli…

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović odlučio je da odgovori na optužbe Crvene zvezde da “Beogradska arena” protežira crno-bele i da je Partizan, konkretno, uzurpirao dvoranu. On je za Sport klub dao izjavu i izneo stav o optužbama crveno-belih.

-Važno je istaći da Partizan ima važeći višegodišnji ugovor sa ‘Arenom’ i svoje obaveze po tom ugovoru izmiruje na vreme. Ugovor je sklopljen po tržišnim pravilima i ne možemo sami svoj ugovor da kršimo zbog trećih zainteresovanih strana. Ko god da su oni. Podsećam da je Partizan taj klub koji je prepoznao i iskoristio potencijal ‘Arene’, učinio je ekonomski isplativom za klubove i uspeo da zaradi od prodaje karata, što pojedince koji to nisu u stanju da urade na istom nivou izgleda posebno boli, rekao je prvi čovek crno-belih za pomenuti medij i dodao:

-Kada sam pre četiri godine doneo odluku da pređemo u ‘Arenu’ i govorio da je to jedini održivi poslovni model za košarkaške klubove čija je delatnost generalno neprofitabilna, nisam naišao na veliko razumevanje. Danas mi je, moram priznati drago, kada vidim da je naš gradski rival prepoznao model poslovanja Partizana kao uspešan i da su poučeni našim iskustvom i oni poželeli u ‘Arenu’ i krenuli sa dovođenjem uspešnih privrednika u Upravni odbor.

-Kada je već precizna ruka autora saopštenja našeg gradskog rivala spomenula porez, sa ponosom ću reći da je KK Partizan državi Srbiji uplatio 509.887.214,75 dinara na osnovu poreza po različitim osnovama, tokom poslednja tri meseca, kao što smo i obećali. Stoga bi možda bilo bolje da se oni bave svojim dugovima, rekao je Mijailović.

-I za kraj, ne znam da li javnost zna usled kakvih privatnih investicionih planova će naš gradski rival ostati bez dve trening sale, pa sada užurbano traže novi dom za mlađe kategorije. I gle čuda, baš hoće tamo gde je Partizan zakupac. Svašta mi pada na pamet da kažem o takvom načinu razmišljanja i poslovanja, ali mi pozicija na kojoj sam i kućno vaspitanje ipak ne dozvoljavaju. Pa ću ostati nedorečen, istakao je na kraju razgovora.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

TITULA NIJE ODBRANJENA: Jedan sukob uticao na Denver u finišu sezone?

Košarkaši Denvera predali su NBA titulu porazom od Minesote u polufinalu Zapadne konferencije. U odlučujućoj sedmoj utakmici, prokockali su i...

POVEZANE OBJAVE