PARTIZAN PONOVO ISPUSTIO POBEDU: Ivanovićeva Baskonija slavila u trileru!

Košarkaši Partizana doživeli su četvrti poraz u Evroligi pošto su poraženi u trileru u Baskoniji 84:83.

Domaćini su bolje započeli utakmicu i bilo je vidljivo da su sa dosta energije ušli u meč posle promene na klupi.

Partizan je odravao egal pre svega dobrom igrom u napadu, a u tom periodu posebno se istakao rezervista Tristan Vukčević koji je za kratko vreme ubacio 11 poena.

Posle njegove trojke crno-beli su poveli 23:29, što je bilo najveće vođstvo.

Od tog trenutka Baskonija pravi seriju i preokreće rezultat i dolazi do najvećeg vođstva od 9 poena prednosti.

Gosti iz Beograda su ipak uspeli ponovo da umire utakmicu, Markus Hauard je šutirao trojke 0/6 u prvom poluvremenu, i domaći sa 48:42 odlaze na odmor.

U trećem periodu, Baskonija je povela 9 razlike na startu, ali od tog trenutka crno-beli ulaze u sjajnu seriju. Iz poseda u posed su smanjivali prednost, a onda i preveli rezultat do maksimalnih 8 poena viška. Baskonija je itgledala kao ekipa bez samopouzdanja i koševe su uspeli da nađu sa linije penala i tako se oržali u životu.

Partizan je, čini se, prelako “prodao” određene napade i i mogao je i do ubedljivije prednosti, ali se otišlo na pauzu sa 63:66 za Beograđane.

Četvrti period je bio dosta rastrzan, sa velikim brojem izgubljenih lopti na obe strane. Ono što je bilo važno, Partizan je održavao razliku između 4 i 7 poena.

Onda na 5 minuta pre kraja na meču se “pojavljuje” Markus hauard koji pravi seriju poena u svom stilu i daje znake života domaćinu. Posle rovovske borbe sa puno grešaka sa obe strane, Baskonije je prevela na 2 minuta pre kraja.

Uspeli su domaći da imaju vođstvo od 3 poena, ali je Jaramaz to poništio trojkom. Potom je Moneke ponovo doneo prednost Baskoniji, a imali su domaći i napad za pobedu kada je na plus 2 Hauard promašio trojku. Posle skoka je Naneli povukao kontru iz koje je postigao polaganje uz faul i Partizan je poveo na 12 sekundi pre kraja.

Posle napada za pobedu, Mekintajer je promašio trojku, ali je Moneke uhvatio skok i Jaramaz je napravio faul na sekund pre kraja. Francuz je oba penala ubacio i Partizanu je ostala jedna sekunda posle tajm-auta da dođe do pobede.

Iz bočnog auta je probano da se lopta nabaci Kaminskom, ali to nije uspelo i Baskonija je odnela pobedu.

Najefikasniji kod Partizana je bio Naneli sa 16, dok je Vukčević ubacio 13, Ledej 11.

Kod Baskonije Heroj Moneke 16, Hauard 14. Vanja Marinković je ubacio 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI BEZ DVA IGRAČA: Partizan oslabljen u Podgorici

Košarkaši Partizana sutra u Podgorici od 18 časova igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti. Tim Željka Obradovića...

POVEZANE OBJAVE