ABA LIGA: Mega umalo prokockala +18!

Košarkaši Mege zabeležili su treću pobedu u ABA ligi. Na svom parketu su savladali Zadar 91:81 u duelu 6. kola. Imali su veliku prednost tokom utakmice, koju su gosti sustigli i prestigli. Ipak su se izabranici Marka Baraća konsolidovali i slavili.

Domaćini su imali prednost tokom prve četvrtine. Do kraja su otišli na +9 (26:17) pred sledeći period.

Dobru igru je Mega prenela i u drugu četvrtinu. U tom delu meča stekli su maksimalnih +17 (45:28). Naročito zbog odličnog procenta šuta za tri i šest ubačenih trojki uz skoro 70 odsto za dva poena.

Na kraju prvog poluvremena, Mega vodi +16 (51:35) uz 13 poena Plavšića i Iljasolua i Topića kao dvocifrene. Samo četiri igrača su bili strelci za Zadar a istakao se jedini dvocifreni Drežnjak sa 13 poena.

U trećoj četvrtini je mega popustila. Imala je kontrolu, ali je u poslednja dva minuta dozvolila seriju 13:0 kojom je Zadar prišao na -5 (66:61) pred poslednjih 10 minuta.

Zadar je iskoristio to što je “ušla voda u uši” igračima Mege i preokrenuo na startu četvrte četvrtine nakon serije 9:2 (70:68). Drežnjak je pogodio trojku za prvu prednost gostiju na meču. Potom je Mega na ulasku u dva zadnja minuta stigla do +5 (80:75)

Poenima Plavšića su stigli do +8 u završnici. Potom je i Topić uspeo da pogodi tri bacanja za dodatnu stabilnost pred poslednji minut. Uspeli su na kraju da pobede dvocifrenom razlikom.

Najbolji je bio Nikola Topić sa 27 poena uz 23 Plavšića. Drežnjak je predvodio Zadrane sa 26 koševa uz 19 Luke Božića. Zadar u sledećem kolu dočekuje Crvenu zvezdu Meridianbet. Mega gostuje u Baru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pokuševski govorio o mogućem povratku u Evropu

Dok čeka konačni debi u A reprezentaciji Srbije, Aleksej Pokuševski pauzu nakon kraja NBA sezone provodi u Grčkoj. On...

POVEZANE OBJAVE