ABA: Zvezda savladala Budućnost

U okviru šestog kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su na svom parketu savladali Budućnost rezultatom 95:86.

Košarkaši Crvene zvezde su nakon prvih 20 minuta vodili protiv Budućnosti sa 53:42. Gosti u prvoj četvrtini dobro ušli u meč, pa su uprvih pet minuta imali prednost od 7 poena razlike. Reagovao je trener crveno-belih tajmautom i to je urodilo plodom. Zvezda je već do kraja prve ćetvrtine preokrenula rezultat i imala tri poena prednosti.

Igrala je Zvezda odlićno na startu druge četvrtine, Teodosić je vodio napade, pogodio trojku i asistirao za još jednu Jagu. Zvezdinu seriju prekinuo je trojkom Mekgi. Raspoloženi su bili i jedni i drugi u ofanzivnom delu igre, a kod Zvezde je prednjačio Tobi koji je pogodio tri trojke u prvom poluvremenu. 

U nastavku meča, Zvezda je pobegla na 61:44, ali je ekipa iz Podgorice uzvratila udarac, pa je u završnici treće četvrtine stigla do 63:66. Veoma važnu trojku za crveno-bele pogodio je Teodosić u poslednjem napadu treće četvrtine kojom je Zvezda u poslednju četvrtinu ušla sa „+6“.

U poslednjoj četvritini Zvezda je na samom početku pobegla na 75:63, ali je Budućnost u završnici uspela da stigne do minus četiri, ali je Zvezda ipak uspela da privede meč kraju.

Najbolji u pobedi Zvezde bio je Tobi koji je postigao 23 poena, a pratili su ga Nedović sa 16 i Nejpir sa 14. Teodostič je postigao 10 poena a imao je i šest asistencija. U poraženoj ekipi najbolji je bio Džons sa 17 poena.

U narednom koluABA lige, Zvezda gostuje Zadru, dok će Budućnost ugostiti ekipu Splita.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos nakon pobede u derbiju prokomentarisao utakmicu i otkrio kada će biti poznato stanje Topićeve povrede

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige, u veoma neizvesnoj utakmici koju su...

POVEZANE OBJAVE