EVROLIGA: Partizan čak u četiri katergorije najbolji, Zvezda u jednoj

Posle mečeva šestog kola, odigranog u četvrtak i petak, u kom su Partizan i Crvena zvezda imali polovičan učinak, srpski klubovi se nalaze na 10. odnosno 11. mestu elitnog takmičenja.

Podsećanja radi, Zvezda je u četvrtak na svom terenu bila bolja od Bajerna (74:68), a Partizan je posle velike borbe poražen od Baskonije u Vitoriji sa 84:83.

Ipak, statistički to mnogo bolje izgleda, pogotovo kada je Partizan u pitanju.

Crno-beli su posle šest odigranih kola najbolji u Evroligi u čak četiri kategorije. I pored poraza od Baskonije, Partizan je i dalje najefikasniji tim Evrolige, sa prosekom od 86.2 poena po utakmici, a prati ga Virtus sa 85.7 poena po meču.

Druga kategorija u kojoj je Partizan najbolji jesu blokade. Crno-beli ih imaju 3.7 u proseku po meču, a prvi pratilac mu je Real sa tri blokade po utakmici.

Partizan još uvek dominira i po broju pogođenih šuteva za dva poena. Crno-beli su ih pogodili 24.5 po utakmici, a drugi je Makabi sa 22.8 pogođenih šuteva za dva poena.

Partizan je najbolji i u broju pogođenih šuteva iz slobodnih bacanja. U proseku Partizan pogađa 16.7 šuteva sa linije penala, a prvi pratilac u ovoj kategoriji mu je Panatinaikos sa 16 pogodaka po meču.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, ona je za sada najbolja po broju ukradenih lopti. Crveno-beli ih imaju 8.8 u proseku, a drugo mesto u toj kategoriji zauzima Alba sa 8.3 ”krađa” po utakmici.

Kada se uzmu u obzir sve statističke kategorije, dobijamo timski indeks korisnosti, gde je Partizan na visokom četvrtom mestu sa prosečnim indeksom 96, a Crvena zvezda je deveta sa 87.5.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUDLJIVO NA SARDINIJI: Domaćin sa desetoricom, Krstović za bod (VIDEO)

Fudbaleri Lećea i Kaljarija odigrali su 1:1 u 35. kolu Serije A. Tim sa Sardinije je prvi stigao...

POVEZANE OBJAVE