UBEDLJIVA POBEDA PARTIZANA: Crno-beli savladali Splitt

U okviru šestog kola ABA lige košarkaši Partizana su kao gosti savladali Split rezultatom 76:53.

Početak utakmice pripao je domaćinu i ako su crno-beli poveli 4:0, ali je usledila serija domaćina od 9:1. Nakon toga zim Željka Obradovića se probudio i dao gas i zahvaljujući Jaramazu i Avramoviću napravio seriju od 8:0, a sve je to krunisao Tristan Vukčević trojkom uz zvuk sirene za plus devet.  Nakon prvih deset minuta bilo je  22:13 u korist crno-belih.

Dobro su crno-beli otvorili i drugu ćetvrtinu imali 27:15, ali se Split vratio sa trojkama što je nateralo trenera Obradovića da zatraži tajm-aut.  Usledila je reakcija crno-belih koji su do kraja poluvremena uspeli da vode sa dvocifrenom razlikom. 

Šampion ABA lige sjajno je igrao i na početku treće četvrtine, pa je brzo otišao i na 20 poena prednosti. Partizan je nakon 30 minuta bio na +24 i već tada je sve bilo jasno. Poslednjih deset minuta bilo je odrađivanje posla za Partizan, koji je lagano upisao očekivanu pobedu.

Najbolji u pobedi Partizana bio je Uroš Trifunović koji je postigao13 poena, pratili su ga Vukčević sa 9 i Koprivica sa osam. U sastavu Splita istakao se Funderburk sa 12 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LIGA ŠAMPIONA: Nadomak trofeja, Humels overio finale! (VIDEO)

Fudbaleri Borusije Dortmund prvi su finalisti Lige šampiona. I u drugom meču polufinala, savladali su PSŽ minimalnim rezultatom 1:0...

POVEZANE OBJAVE