Vembanjamin bivši tim se pojačao nekadašnjim košarkašima Partizana i Zvezde

Prošle sezone je posebno atraktivan tim za medije bio Bulonj Levaloa, pošto je sezonu pred NBA Draft za njih odigrao Viktor Vembanjama.

To je dovelo i do velikog interesovanja za francusko prvenstvo iz Amerike, pošto su bila otkupljena prava prenosa utakmica, a Levaloa je dogurao do finala, izbacivši evroligašku ekipu Asvela.

Vembanjama je već pokazao na startu svoje prve NBA sezone zašto je bio prvi pik na Draftu, a umesto njega ove sezone će dres Levaloe (Metropolitana) nositi dvojica bivših košarkaša srpskih večiti rivala.

Naime, klub je objavio da je angažovao Alena Omića i Amara Gegića.

Gegić je za Partizan nastupao u sezoni 2018/19, kada je stigao iz Bajerna, a u karijeri je još igrao za sarajevske Sparse, Slobodu iz Tuzle, Cibonu, kao i Pariz, čiji deo je bio prethodne sezone i igrao gradske derbije upravo protiv svog novog kluba.

Omić je daleko iskusniji košarkaš i bivši slovenački reprezentativni centar. Igrao je za Crvenu zvezdu i Budućnost tokom 2018. godine, a u novi klub stiže iz Cedevita Olimpije.

Prethodno je u Francuskoj igrao i za Burž, a ranije i za Huventud, milansku Olimpiju, Hapoel iz Jerusalima, Malagu, Anadolu Efes, Gran Kanariju i Zlatorog.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE