Čavić tužio Plivački savez Srbije!

Legendarni srpski plivač Milorad Čavić je svoj najveći uspeh ostvario kada je osvojio srebro na Olimpijskim igrama.

On je time zaslužio nacionalno prizanje po kome je, od navršene 35. godine, trebalo da dobija dve i po prosečne plate svakog mesca. Međutim, iako mu je sada već 39, nacionalnu penziju još nije dobio, jer Ministarstvo omladine i sprota, prema Čavićevim rečima, od Plivačkog saveza Srbije nije dobilo prijavu na osnovu koje bi Miloradu mogli da isplaćuju nadoknadu od dve i po prosečne plate svakog meseca.

Zbog toga je Čavić odlučio da tuži Plivački savez Srbije, a prema pisanju Novosti suđenje je juče i počelo u Višem sudu u Beogradu.

Tužba je podneta protiv PSS, jer nije u roku, u skladu sa Uredbom koja definiše tu oblast, podneo prijavu Ministarstvu omladine i sporta i zbog čega je Milorad Čavić sada u situaciji da nacionalno priznanje može da ostvaruje posle 40. godine, a ne posle 35. kako je Uredba u tom periodu glasila, objasnio je posle ročišta advokat Vladimir Ilić u izjavi za Večernje novosti.

Sam Čavić je opravdano razočaran.

Bio sam u šoku. Tada su me savetovali da je jedini način da ostvarim svoje pravo da podnesem tužbu. Teško mi je što sam moram da podignem tužbu, jer je PSS zahvaljujući moijim rezultatima iz treće kategorije skočio u prvu, dobio je i sponzore… Emotivno mi je teško to što me poslednjih godina Savez ne zove. Trener sam, držim radionice, radim u SAD, pozivali su me iz Hrvatske, UAE, Meksika, Kanade. Svi me zovu osim iz mog saveza, rekao je Čavić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA SE DOMINACIJA: Đoković započeo 426. nedelju vladavine

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 426. nedelju na vrhu ATP liste. U odnosu na prethodnu nedelju, Novak...

POVEZANE OBJAVE