DOMINANTAN START: Srbija furiozno počela pohod ka novom učešću na EP

Košarkašice Srbije, uspešno su krenule u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2025. godine. One su večeras bile bolje od Ukrajine sa 82:40 . Od starta meča su uspostavile dominaciju i nisu popustile nijednom za 40 minuta.

Ukrajinke su postigle prve poene na meču preko Balaban sa Bacanja. Srbiji je prvi koš donela Tina Krajišnik. U prvim minutima susreta nijedna ekipa nije uspevala malo više da se odlepi.

To je prvo uspelo Srbiji nakon serije 16:0 za 22:6. Nili ju je prekinula nakon šest minuta Ukrajinki bez koša. Srpkinje su nastavile u ofanzivnom ritmu do kraja prvog perioda. Otišle su na odmor sa +18.

Krajišnik je poenima otvorila i drugi period. Naš tim je i u tom delu meča držao maksimalni fokus u napadu i gradio razliku. Bilo je i maksimalnih +31 (49:18) na poluvremenu. Ukrajina je za jedan koš nadmašila svoj učinak nego u prvoj četvrtini.

Nogić je imala 13 poena, Anderson i Krajišnik 10. Mazničenko i Balaban imale su po 6 koševa kod Ukrajinki nakon prvih 20 minuta.

Anderson je pogodila prva u drugom poluvremenu. Srbija je i tu bila efikasna. Do kraja četvrtine je sa +31 došla do +40 (66:26). Iako je to deo igre sa najmanje ubačenih koševa našeg tima do tada bio. Srbija je samo nastavila da održava prednost do kraja meča.

Privele su ga rutinski za prvi trijumf. Najbolja u našem timu, bila je Tina Krajišnik sa 22 koša. Nogić je imala 15 a Anderson koš Manje. Kod Ukrajinki Balaban je sa 10 poena bila najefikasnija kao jedina dvcifrena.

Večeras od 21:30 drugi meč u ovoj grupi igraju Portugal i Severna Makedonija.

Srbija-Ukrajina 82:40 (26:8,23:10,17:8,16:14)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Košarkaši Zvezde proslavili krsnu slavu!

KK Crvena zvezda Meridianbet u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu tradicionalno je kao i svakog 6.maja obeležio klupsku slavu...

POVEZANE OBJAVE