NA JUBILEJU OBRADOVIĆA: Nova drama, pao Fener u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana pobedili su Fenerbahče 85:84 u susretu 7. kola Evrolige. Crno-beli su zaostajali i dvocifreno a na kraju uspeli da to preokrenu. Meč su obeležili i jubilej Željka Obradovića i povratak u Beograd Jama Madara.

Susret u Areni započeli su za crno-bele Jaramaz, Dozir, Naneli,Ledej,i Kaminski. Fener je krenuo u sastavu Madar, Dorsi, Hejs Dejvis, Sestina i Motli.

Duel je košem otvorio Kaminski . Crno-beli su krenuli sa 5:0. Motli je postigao prvi koš za Fener. Na 5:5 poravnava Dorsi. Već u prva četiri minuta, ubačeno je ukupno 17 poena sa obe strane u efikasnom početku susreta.

Fener je uspeo da ode na +10 pred kraj prve deonice nakon serije 13:0 za (25:15). Onda je Partizan uspeo da zbije redove i održi priključak. Sa -4 ušli su u drugu četvrtinu izabranici Željka Obradovića.

U drugom periodu su igrači Partizana opet bili manje koncentrisani, a Fener otišao na +11. Od tada je Partizan jurio razliku i pokušao da je smanji do odlaska na odmor. Fener je ubacio Partizanu skoro 60 poena za poluvreme i imao je plus od devet poena posle prvih 20 minuta.

Fener je trojkom otvorio drugo poluvreme. Serija je bila 5:0. Tek nakon tri minuta je Partizan pogodio prvi koš. Sredinom perioda su uspeli da stignu na -10 crno-beli. Trener Itudis je dobio tehničku a Partizan stigao na 63:54 u korist rivala. Pred poslednji deo meča je Partizan smanjio na 67:60.

Uz pet vezanih poena Anđušića se domaćin potpuno vratio u meč. Hejs Dejvis je odbio nalet slobodnim bacanjima za 69:63 pred četvrtu četvrtinu.

Nju je trojkom otvorio Pi Džej Dozir. Partizan je potom stigao do izjednačenja 73:73 preko Kaminskog, a Fener odmah imao odgovor. Kaminski je dobrom rolom doveo Partizan do vođstva 79:78. Ekipe su se tada smenjivale u prednosti.

Na ulasku u poslednji minut je fener vodio 82:79. Kaminski je potom smanjio a Smailagić nadovezao seriju za 83:82 u korist crno-belih. Anđušić je potom pogodio oba bacanja za +3 na 11 sekundi do kraja. Vilbekin je pogodio za 85:84 i ušlo se u penal završnicu. Dorsi je pormašio za pobedu.

Najbolji kod pobednika bio je Kaminski sa 15 poena uz po 13 Smailagića i Nanelija. U timu Fenera briljirao je Najdžel Hejs Dejvis sa 23 poena uz 18 Dorsija.

Partizan u narednom kolu gostuje Bajernu. Fener ponovo dolazi u Beograd, na megdan Crvenoj zvezdi Meridianbet.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Podraščanin se oprostio Ligom šampiona, Trentino na krovu Evrope (VIDEO)

Odbojkaši Trentina postali su šampioni Evrope! Italijanski klub je u finalu u Turskoj savladao poljski Jastrežebski - 3:0 (25:18, 25:22,...

POVEZANE OBJAVE