Santoš otkrio: Ne razgovaram sa Kristijanom Ronaldom od Mundijala u Kataru

Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Portugala, Fernando Santoš rekao je da od Mundijala u Kataru ne razgovara sa kapitenom tima, Kristijanom Ronaldom.

Ronaldo se naljutio na Santoša koji je ostavio kapitena na klupi za rezerve na meču osmine finala Mundijala u Kataru protiv Švajcarske. Umesto Ronalda na tom meču je igrao Gonkalo Ramos koji je postigao tri gola.

-On i ja ne razgovaramo. To je jedna duža priča, ne znam ni tačno od kog dana. Ali znam da nismo pričali od kada smo se vratili iz Katara, rekao je Santoš.

Santoš je neposredno posle završetka Svetskog prvenstva dobio otkaz na mestu selektora nacionalnog tima Portugalije.

-Nema to veze sa utakmicom sa Švajcarskom. Imao sam jaku vezu sa Kristijanom i to ne samo poslovnu. Sreli smo se prvi put u Sportingu kada je imao 19 godina. Ta veza je rasla, a ja sam postao selektor pošto je on pozvan u reprezentaciju. Bili smo kao otac i sin ili kao stariji i mlađi brat. Napravio sam potez za koji sam smatrao da je dobar i strateški važan u tom trenutku. Morate to da razumete, dodao je Santoš.

Nekadašnji selektor Portugalije je istakao da je Ronaldo imao jako tešku 2022. godinu.

-Njegova 2022. godina nije bila najbolja. Da, rekao sam da je najbolji na svetu, ali je imao očajnih, užasnih šest meseci. Imao je porodičnu tragediju, a to je uticalo na njega i na sportskom planu. Nije prošao pripreme, nije igrao dva meseca. Onda se vratio u Mančester gde ga uopšte nisu koristili. Fizički je i dalje bio na top-nivou, a ja ga poznajem bolje nego iko. Međutim, bio je na niskom nivou kada je igra u pitanju, istakao je bivši selektor Portugalije.

Santoš je na kraju naveo da veruje da će da se pomiri sa Ronaldom, koji je trenutno član Al Nasra.

-Verujem da ćemo Kristijano i ja jednog dana da se ispričamo. Nemam za čim da žalim, znam da su ga neke stvari možda povredile. Možda je i danas ljut zbog toga. Nadam se da nije, da će sve to da se promeni. Strpljiv sam, siguran sam da će to da se dogodi, rekao je Santoš.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi i Roma: Vlasnici doneli odluku o sudbini trenera

Vlasnici Rome Den i Rajan Fridkin saopštili su da će trener Danijele de Rosi i naredne sezone da bude...

POVEZANE OBJAVE