Večeras se sastaju Partizan i Fenerbahče: Učitelj protiv učenika!

U okviru sedmog kola Evrolige, košarkaši Partizana dočekuju turski Fenerbahče.

Crno-beli pred ovaj duel imaju skor 2-4, dok tim iz Istanbula u Beograd stiže sa pet pobeda i jednim porazom i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli.

I jedni i drugi imaju kadrovske probleme, Fener je u prestonicu Srbije došao bez Dajšona Pjera, Sertača Šanlija, Nika Kalatesa i Marka Gudurića.

Adut Itudisa biće i Jam Madar, koji se vraća pred navijače koji su ga bodrili u sezoni 2022/23 i to nakon ne baš prijateljskog rastanka sa klubom iz Humske.

-Igramo protiv ekipe koja ima sjajnu okosnicu tima i vrlo dobrog trenera, kao i stručni štab. Partizan, kao i svi timovi koje je vodio Željko Obradović, ne prestaju da se bore do samog kraja. I uvek imaju sjajnu atmosferu u Beogradu. Agresivni su i defanzivno i u napadu. Ključna stvar po nas je da ostanemo u igri do samog kraja i da nastavimo da “rastemo” kroz principe na kojima radimo i treniramo. Naravno, za nas će ovo pre svega borba kojom ćemo testirati sebe koliko smo spremni u periodu kada moramo da se nosimo sa povredama igrača. Teška borba je pred nama, rekao je Dimitris Itudis, trener košarkaša Fenerbahčea.

Sa druge strane, Partizan ne može da račina na kapitena Kevina Pantera, koji se još uvek oporavlja od povrede.

Mateuš Ponitka se vratio u trenažni proces, iza sebe ima dva odrađena treninga, ali je pitanje da li je to dovoljno za povratak na teren baš protiv Fenera.

– Fenerbahče je ekipa koja igra izvanredno na početku sezone, ima veliki kvalitet. Sposobna da igra na razne načine sa četiri ‘visoka’ ili tri ‘mala’. Ekipa koja uzima najviše šuteva za tri poena, preko 30 po utakmici uz veliki broj ubačenih. Karakteristika sem Motlija na petici, svi ostali šutiraju za tri poena, uključujući i njihove centre, to je stvar koja je nama bitna u pripremi ove utakmice. Oni imaju ogroman broj igrača u rosteru. Bilo koji igrač da fali uvek fali, ako su četvorica onda to nije lako. I pored povreda oni imaju dosta kvaliteta u timu, tako da mislim da mogu da igraju i bez svih tih igrača, rekao je Željko Obradović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Prvi odlazak: Defanzivac napušta Čelsi

Štoper Čelsija Tijaho Silva napustiće taj klub na kraju ove sezone. Brazilcu u junu ističe ugovor sa londonskim klubom, ali...

POVEZANE OBJAVE