ZAMALO PROKOCKANIH +15: Nakon Partizana, Ivanović i Baskonja slavili u Pireju!

Košarkaši Baskonje trijumfovali su u gostima protiv Olimpijakosa 75:74 u 7. kolu Evrolige. Imali su veliko vođstvo a domaćini to stigli. Na kraju je tim Duška Ivanovića uspeo da veže dva trijumfa u elitnom takmičenju.

Domaći tim je već nakon prvih 5 minuta dao 10 poena. Vodili su Pirejci 10:2 protiv tima Duška Ivanovića. Do kraja tog meča su uspeli da se konsoliduju i odu sa -6 (26:20) igrači Baskonje na odmor.

Potom je Baskonja imala napadački momentum u drugoj deonici. Sa 13:2 na početku, došli su do +5. Kasnije su do poluvremena ubacili 30 koševa u četvrtini i sa +15 otišli na poluvreme u Pireju 50:35.

To im u nastavku nije bilo dovoljno. Olimpijakos je u trećoj i početkom četvrte uspeo da se spusti na -5. Potom su uspeli da prekorenu u poslednja 2 minuta.

U finišu se ušlo sa dramom. Larencakis je bio precizan sa bacanja za 74:73 na 10 sekundi do kraja. Potom je Miler Mekintajer pogodio za vođstvo čime je rešio meč. Sa 20 poena je kod pobednika bio najefikasniji Moneke. Vanja Marinković je bio dvocifren sa 10 koševa.

Piters je imao 23, a Ajzeja Kenan 22 poena kod Olimpijakosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga odredila termine majstorica

Košarkaši Panatainaikosa i Makabija igraće "majstoricu" četvrtfinala plej-ofa Evrolige u utorak od 20.15, dok će se Barselona i Olimpijakos...

POVEZANE OBJAVE