Zvezda poklela u završnici, Barselona bolja nakon drame!

U okviru 7. kola Evrolige košarkaši Barselone su savladali Crvenu zvezdu rezultatom 86:81.

Povela je Barselona 4:0, a prve poene sa linije slobodnih bacanja za crveno-beih postigao je Luka Mitrović. Napravio je Nikola Kalinić seriju za 5:0 za vođstvo domaćeg tima od 13:6.

Posle tajm-auta Sfeiropulos je uveo Teodosića, a ovaj za minut uradio više nego svi ostali igrači Zvezde. U tri napada doneo je dva poena i dve asistencije i naterao Grimaua da traži tajm-aut. Posle serije Zvezde čija se igra stabilizovala po ulasku Teodosića, Katalonci su uzvratili. Poentirali su Parker i Ernangomes, prvi trojkom, drugi dugom dvojkom.

Ipak, Barselona je brzo došla do dvocifrene prednosti. Gotovo svaki napad u 2/4 su rešili poenima igrači domaćeg tima. Jedan za drugim pogađali su Ernangomes i Parker, najzaslužniji za veliki nalet Katalonaca.

Uspela je Zvezda da smanji razliku, i rezultat na poluvremenu je bio samo četiri poena u korist Barselone 47:43. Vodila je Barsa, ali Zvezda je držala priključak. Obrana Zvezde je sada pravi razliku, funkcioniše i napad. Uzastopni poeni iz reketa – Mitrović, Tobi i na kraju Dalibor Ilić. Barselona je bolje ušla u drugo poluvreme, sa mnogo samopouzdanja igra Nedović, pogodio je novu trojku, ali uzvraća istom merom Laprovitola.

Uspela je Barselona da podržava prednost, ali ni Zvezda se nije predavala. Ipak Barselona je nakon drame uspela da privede meč kraju u svoju korist i rezultat je bio 86:81.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lids ide na Vembli! (VIDEO)

Fudbaleri Lidsa plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu pošto su na svom terenu u...

POVEZANE OBJAVE