NADA ŽIVI: Partizan zabeležio prvu pobedu i sačuvao šanse za plasman u Ligu šampiona

Odbojkaši Partizana zabeležili su prvu pobedu na završnom kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, čiji su domaćini u hali u Zemunu.

Bolji su bili od Budvanske Rivijere sa 3:1 (25:21, 25:22, 18:25 i 25:22) i tako sačuvali makar teorijske šanse da postanu deo elitnog evropskog društva ove sezone.

Tokom prvog seta ekipa Bojana Janića je vodila većim delom, dok su se u drugom timovi smenjivali u prednosti, ali je naša ekipa bila najbolja u završnici i povela sa 2:0 u setovima.

U trećem setu su odbojkaši Partizana bili znatno lošiji i sa mnogo grešaka pomogli crnogorskoj ekipi da smanji na 2:1, ali su u četvrtom setu pojačali i ostvarili ključnu prednost za 22-17, kada više nije bilo povratka za Budvane.

Za razliku od jučerašnje blede partije, večeras je blistao korektor Partizana Milija Mrdak sa 27 osvojenih poena, Luka Tadić je osvojio 16, a Lazar Marinović 11 poena.

U poraženom timu su se istakli Balša Radunović sa 19, Benjamin Hadžisalihović sa 12 i Lazar Dodić 10 poena.

U drugoj utakmici ove grupe Tirol iz Insbruka, koji je juče ubedljivo savladao crno-bele, poražen je na sličan način od španskog Guaguasa sa 3:0 u setovima.

Tako su Španci prvi sa maksimalnim set količnikom, a drugi Austrijanci, ali crno-beli, koji su izgubili šanse za prvu poziciju, sutra igraju protiv sjajnih Španaca.

U Ligu šampiona će se plasirati dve prvoplasirane ekipe sa oba turnira, kao i bolja drugoplasirana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina i Zvezda remizirali u Novom Sadu, dobra partija Mimovića (VIDEO)

Fudbaleri crvene zvezde i Vojvodine remizirali su bez golova (0-0) u Novom Sadu, u utakmici 32. kola Superlige, odnosno...

POVEZANE OBJAVE