TRENER VENECIJE BESAN: FIBA je dozvolom da Kaboklo igra za Partizan ponizila sve nas koji radimo ispod radara!

Košarkaški klub Partizan objavio je pre nekoliko dana potpis brazilskog centra Bruna Kabokla.

Taj transfer imao je svoju “predistoriju” obzirom da je on prvobitno potpisao ugovor sa Venecijom. Potom je odbio da nastupa za njih i na kraju prešao u redove Evroligaša.

Na sve to reagovao je i trener italijanskog tima, hrvatski stručnjak Neven Spahija.

On je za Sportske novosti govorio da ne poznaje menadžera Danijela Hazana niti ijednog igrača koga on zastupa. Istakao je da lično zna Kabokla iz vremena u Memfisu istakavši da je Brazilac izmanipulisan. Napomenuo je da mu je FIBA dala LOC za potpis ugovora sa crno-belima uz obeštećenje, preneo je deo intervjua portal Basketballsphere.

Očigledno je Bruno shvatio da je potpisao za manje novca, nego što je u stanju da dobije, nakon odličnih partija na Svetskom prvenstvu. FIBA je dozvolom da on igra za Partizan, ponizila sve nas koji radimo ispod radara, koji nemamo taj novac koji imaju evroligaši, jer budimo realni, kako da se jedna Venecija nosi sa proračunima Partizana Crvene zvezde, Barselone i Real Madrida, Mi moramo raditi dvostruko više na skautingu, moramo biti dvostruko brži od evroligaša. I to smo u slučaju Kabokla i napravili, uložili smo jako puno truda da ga dovedemo, jer nam baš takav igrač treba, uostalom za njega smo i platili obeštećenje Ulmu. Govorio sam već da je Kaboklo krađa prelaznog roka, jer sam bio svestan da je reč o evropskoj klasi. I šta sad to znači? Mi potpišemo igrača za novac koji možemo priuštiti i onda ga ne možemo zadržati, ako se pojavi neko bogatij? Zašto se uopšte potpisuju ugovori? zaključio je Spahija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović i Partizan se dogovorili!

Ono što su čekali mavijači Partizana, kako stvari stoje biće obelodanjeno danas. Naime, kako prenosi Sportklub nezvanično saznaje došlo je...

POVEZANE OBJAVE