GOLOVI PADALI KAO KIŠA U LONDONU: Čelsi i Siti remizirali u “ludom” derbiju! (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija i Mančester Sitija remizirali su na Stamford Bridžu rezultatom 4-4, u utakmici 12. kola Premijer lige.

Malo je reći da je ovaj duel opravdao epitet derbija. Igralo se po klasičnom londonskom vremenu, čitava utakmica je protekla uz kišu sa neba, ali ju je pratila i kiša golova. Kada se na sve to doda i puno preokreta, kao i drama u završnici, nema se šta više tražiti od jedne fudbalske utakmice.

Haland je sa penala doveo goste u prednost u 25. minutu, ali su do kraja poluvremena Tijago Silva u 29. i Galager u 37. minutu preokrenuli.

Rezultat je ponovo poravnao Manuel Akanji u zaustavnom vremenu prvog dela, kada je glavom matirao golmana Čelsija posle preciznog centaršuta Bernarda Silve.

Siti je vratio prednost na svoju stranu (3-2) odmah na početku drugog poluvremena, kada je Haland pogodio i iz igre, posle odlične akcije koju je ispratio i ostao mu lakši deo posla.

U 67. minutu je na 3-3 izjednačio Nikolas Džekson, koji se našao na odbitku posle snažnog pokušaja Galagera.

Ušlo se u veoma dramatičnu završnicu sa mnogo šansi, a vođstvo od 4-3 Sitiju je doneo Rodri posle šuta iz daljine, nakon kog se lopta odbila na putu do gola i promenila pravac, prevarivši golmana Sančeza u 86. minutu.

Deleko je ipak bio kraj. Pao je gol i u nadoknadi drugog dela, kada Ruben Dijaš nije uspeo da zaustavi rivala na drugačiji način, pa je skrivio penal faulom u šesnaestercu svog tima, a siguran realizator bio je Kol Palmer. Počelo je pogotkom sa bele tačke Sitija, a završilo se na isti način i istoj strani, ali se sada tu nalazio golman Ederson.

On je tako postavio konačan rezultat, iako je igra bila dinamična sve do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Siti je tako sačuvao prvo mesto sa 28 bodova, dok su Plavci tek deseti sa 16 osvojenih bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED POVRATKOM U PLS: Dobrašinović napustio Pančevo?

Fudbaleri Železničara remizirali su na svom terenu 1:1 sa niškim Radničkim u plej-autu Superlige. Vodili su golom Kahvića od 49....

POVEZANE OBJAVE