IMAJU ŠANSU ZA EURO: Izraelci u Prištini i napetoj atmosferi dočekuju bitan duel

Fudbaleri Izraela večeras gostuju tzv. Kosovu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zaostaju četiri boda za Rumunijom i pet za Švajcarskom koje su na prva dva mesta. Imaće i posle ovog susreta direktan duel sa Sajdžijama.

U njihovoj zemlji je ratno stanje a oni su se zaputili u Prištinu gde će se igrati ova utakmica. Kako tamošnji portal Israelhayom navodi, preko 50 pripadnika obaveštajnih službi i izraelskih organa reda pratilo je nacionalni tim na tom putu. Oni su analizirali i bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji računajući na moguće probleme zbog pretežno muslimanskog stanovništva, navodi ovaj portal.

Takođe će se voditi računa o bezbednosti pred sam meč, a navijači detaljno biti pregledani. Izraelcima će u održavanju sigurnosti pomagati i pripadnici kosovske policije.

Meč se igra večeras od 20:45. Ukoliko ne odu direktno, Izraelci imaju šansu da se na EP plasiraju preko baraža Lige nacija gde su osvojili grupu u B diviziji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JOŠ JEDAN PORAZ: Odbojkašice Srbije izgubile od Brazila

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražema je od selekcije Brazila sa 0:3 (15:25, 19:25, 19:25), u četvroj utakmici Lige nacija. Najefikasnije...

POVEZANE OBJAVE