Zvezda slavila u punoj hali u Zadru, treća četvrtina presudna

Košarkaši Crvene zvezde nose pobedu od 81-74 iz Zadra nad istoimenim timom u sedmom kolu ABA lige.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, pre svega preko Drežnjaka koji je zakucao na početku, a potom i ubacio trojku za prednost od 7-1. Međutim, crveno-beli su prešli u vođstvo i posle poena Davidovca vodili sa 16-11.

Zadrani su preokrenuli ponovo trojkom Lakića za 20-19, a rezultatska klackalica nastavljena je do isteka ovog dela kada je košem Mekića hrvatski tim vodio sa 24-23.

U sličnom ritmu je protekla i druga deonica, s tim da je Zvezda napravila u jednom trenutku veliku seriju od 11 uzastopnih poena, posle koje je povela sa 43-36 nakon dva zakucavanja, Mitrovća i Bolomboja. Na kraju poluvremena gosti su vodili sa 45-43.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, na početku koje su Nedović i Gedraitis ubacili dve trojke. Ubrzo je usledila serija 10-0 i prva dvocifrena prednost na utakmici posle još jedne ubačene trojke Zvezdinog Litvanca.

Zakucavanjem Tobija u završnici trećeg dela srpski tim je poveo sa 68-53, a najveća razlika dostignuta odmah potom kada je bilo +17 posle novog koša veoma raspoloženog Gedraitisa.

Jago Dos Santos, koji je bio veoma uspešan u šutu iz daljine, je tu prednost dodatno uvećao na početku poslednjeg perioda kada je ubacio trojku za 73-54. Domaćin je do kraja uspeo samo da smanji na jednocifreni minus (80-71) posle floutera Vujačića na manje od dva minuta do kraja utakmice.

Najefikasniji na utakmici bio je Rokas Gedraitis sa 19 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju. Dvocifren u pobedničkom timu bio je još samo Jago Dos Santos sa 12 poena, uz 4 asistencije i 3 uhvaćene lopte.

U poraženom timu je Luka Božić zabeležio dabl-dabl sa 18 poena i 10 skokova, uz 5 završnih dodavanja, dok su Arijan Lakić i Dario Dražnjak sakupili po 12 poena.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Mornar iz Bara, dok će Zadar u hrvatskom okršaju gostovati Splitu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE