ZVEZDA TRAŽILA REAKCIJU: Oglasila se i ABA o incidentu u Zadru koji baca senku na postulate i temelje lige

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostuju danas ekipi Zadra u sedmom kolu ABA lige.

Članovi srpske delegacije i novinari portala Mocartsport doživeli su juče neprijatnost. Zvezda se tim povodom dvaput oglašavala. Zadrani su takođe osudili incident.

Crveno-beli su hteli reakciju ABA lige i ona je u međuvremenu izdala saopštenje.

Nakon šokantnih scena koje su se dogodile u Zadru u subotu uveče i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde Meridianbet, pred meč sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet, najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja i rasne, polne, religijske nacionalne i bilo koji drugi tip diskriminacije. ABA liga podržava klubove u žalbi hrvatskom ministarstvu unutrašnjih poslova, sa željom da se svi detalji incidenta istraže što je pre moguće, a napadači i vinovnici budu uhapšeni i procesuirani u skladu sa zakonima Republike Hrvatske, gde se napad i dogodio. U isto vreme, kroz komunikaciju sa klubovima i drugim organima reda, ABA liga će dati sve od sebe da meč sedmog kola Zadra i Crvene zvezde prođe bez i jednog incidenta ponovo ističući, da je to bio izolovan slučaj, koji baca senku na sve postulate ABA lige i njene temelje. Ubeđeni smo da ćemo zajednički pobediti u toj borbi , kao što će ABA liga nastaviti da spaja, a ne deli ljude, naveli su u saopštenju.

Utakmica treba da se igra danas popodne od 17 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE