ABA LIGA: Cibona ubedljiva u duelu timova sa dna

Košarkaši Cibone ostvarili su drugu pobedu u ABA ligi, pošto su u 7. kolu ubedljivo savladali Krku u Novom Mestu sa 72-54.

Ovo je bila borba timova sa dna tabele za drugi trijumf ove sezone, ali slovenačka ekipa je bila inferiorna. Cibosi su vodili većim delom prvog poluvremena, a iako je domaćin uspeo da poravna tokom drugog dela utakmica na 28-28, do kraja poluvremena je vraćeno +6 (34-28), prednost koja je bila na snazi i posle prvih 10 minuta.

I u trećoj deonici je Krka uspela da izjednači na 37-37 posle poena Radovanovića, ali je odmah potom usledila serija Cibone od 9-0. Ni tu nije bio kraj, spustio se domaćin na samo -2 u prvoj fazi poslednjeg kvartala, ali nije preostalo snage za završnicu, kada su dozvolili da dođe do ubedljivog poraza.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Domagoj Vuković, kome je falio skok za dabl-dabl sa 16 postignutih poena, a imao je i dve uhvaćene lopte. Buljan je sakupio 14 poena, 5 skokova i 3 završna dodavanja, a Proleta 11 poena i 6 skokova.

Ajzea Kazins je u poraženoj ekipi bio najbolji sa 16 poena i po 6 skokova i asistencija, Juraj Macura je zabeležio “minimalni” dabl-dabl učinak sa po 10 poena i skokova, dok je srpski košarkaš Marko Radovanović upisao 9 poena, 7 skokova i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE