Aco Petrović se vraća na posao: Preuzima tim u ABA ligi?

Budućnost je pomalo neočekivano nedavno ostala bez trenera, pošto je Petar Mijović dao otkaz nakon prvog poraza u ABA ligi, od vicešampiona Crvene zvezde.

Odmah je počelo da se nagađa o potencijalnim naslednicima, pa su se u tom kontekstu spominjali Jurica Golemac, Igor Jovović i Dejan Radonjić, čiji povratak su letos sprečili navijači.

Međutim, izgleda da je u prvi plan iskočio iskusni hrvatski stručnjak Aco Petrović, navode “Vijesti”. Petrović je prekjuče bio u Podgorici i gledao pobedu Podgoričana nad Splitom.

Petrović je trenersku karijeru započeo daleke 1991. godine kao trener Cibone, a poslednji trenerski angažman imao je kao privremeno rešenje na klupi Hrvatske, dok nije izabran novi trener. Hrvatsku je vodio i na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, gde su poraženi u četvrtfinalu od naše selekcije. Nakon toga je preuzeo reprezentaciju Brazila, koju je predvodio četiri godine.

U ABA ligi je već radio kao trener Zadra u sezoni 2007/08, a kasnije je u dva navrata predvodio i tadašnju hrvatsku Cedevitu.

U Evrokupu je Budućnost daleko manje uspešna nego u regionalnoj ligi i ima 2 pobede i 4 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DOK IMAJU NAJBOLJEG U PL: Drugi golman Arsenala pred iznenađujućim transferom

Fudbaleri Arsenala u poslednjem kolu Premijer lige igraju sa Evertonom. Mančester Siti ima dva boda više i igra sa...

POVEZANE OBJAVE