Oglasio se selektor Srbije: Želimo da srpskom fudbalu donesemo veliki uspeh

Fudbalska rereprezentacija Srbije 15. novembra igra prijateljsku utakmicu protiv Belgije u Briselu, dok 19. novembra sledi meč odluke sa Bugarskom u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Svoja očekivanja pred te mečeve izneo je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

– Da objasnim, svi igrači koji su bili na spsiku neće biti ovde iz opravdanih razloga, a moje je da objasnim o čemu se radi. Što se tiče Lazovića, on ima povredu zadnje lože, tako da neće biti s nama. Za Sergeja znate da ima povredu kolena, radi se o medijalnom literalnom ligamentu levog kolena, pauza je negde četiri nedelje, tako da ni on neće biti sa nama. Gaćinović nije bio na spisku, ali radi se o igraču koji je imao problem povrede zadnje lože, on je u rovitom stanju i nisam želeo da ga stavljam na spisak, iz razloga jer znam da on ne može 90 minuta da odigra, iako je ulazio u igru u poslednje dve utakmice, ali smatram da je bolje da se oporavi 100 odsto. Nije bilo neophodno da dolazim ovde, Babić ima upalu grlo, to jeste, angina. Rekao sam da ne treba da dolazi ovde, ako bude bio bolje, ako se bude dobro osećao, on će se priključiti u sredu ekipi. Neće biti na raspolaganju za utakmice sa Belgijom, nećemo taj rizik da dođe do problema s drugim igračima. Znate i takođe da naša mlada reprezentacija ima ciklus ozbiljnih i važnih utakmica, iz tog razloga u razgovoru sa Drulovićem i uopšte u interesu srpskog fudbala, odlučili smo se da neke igrače pošaljemo, one koji imaju pravo, to su Stefan Mitrović, Ilić, Lučić i Ratkov. Sva četvorica će biti prekomandovana u mladi tim i to je u principu to. Ove ostale očekujem danas da dođu i da budu na raspolaganju. Imamo veoma tešku utakmicu, sa jednim izuzetno jakim timom kao što je Belgija. Jaki su u tom ofanzivnom delu, da ne nabrajam sva ta imena koja igrjau tmao. Možda dolaze u jednom momentu, delikatnom, s obzirom na to da je naš najveći fokus na utakmici s Bugarskom, s tim u vezi, naravno da ćemo podeliti minutažu, što se Brisela tiče i ono što je najvažnije, to je da odigramo najbolje što možemo, koliko god mi bili u Briselu, naše misli će biti u Leskovcu. Očekujem tešku proveru, jer je Belgija izuzetno jak protivnik, ali na nama je da odigramo najblje moguće.

Na pitanje da li je selektor ponosan na svoje rezelutate, Stojković je odgovorio.

– Kada budemo završili kvalifikacije, kad dovedemo u stanje u koje želimo da dovedem, naravno da ću biti ponosan. Kako na svoj rad, tako i na rad mog tima, biću ponosan na igrače, na FSS, na sve ljude koji misle dobro, pozitivno i to će biti kolektivni uspeh, neću ga pripisati sebi, ja nisam takav. Neko sam ko je racionalan, neko sam ko ostavlja prostora drugima da se raduju i stvarno će mi biti jedna trenersa satisfakcija da ljude koje vodim, koje učim, koje motivišem, da naprave taj iskorak i odu na to Evropsko prvenstvo koje se dugo čeka. Ali… Ima vremena, da ne pričamo unapred, cilj je za sve isti, mislim da i vi delite mišljenje, verujem da nema ovde ljudi koji ne bi voleli da vide Srbiju na EP. U cilju nam je svima da budemo srećni, da srpskom fudbalu donesemo taj veliki uspeh.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOTOVO: Potpisao Larkin (VIDEO)

Jedan od najboljih košarkaša Efesa, Šejn Larkin potpisao je novi ugovor sa svojim klubom. Danima se govorilo da sjajni košarkaš...

POVEZANE OBJAVE