Umesto prvog mesta, Alkaraz došao do najgoreg niza u karijeri

Karlos Alkaraz je, za razliku od Novaka Đokovića, otvoreno najavljivao da mu je cilj do kraja ove godine da se nađe na čeonoj poziciji ATP liste.

Razumljivo za mladog tenisera, posebno u situaciji kada gotovo ništa nije branio jer je propustio završnicu prethodne godine, dok je Novak bio u dijametralno suprotnoj situaciji.

Ipak, u dijametralno suprotnoj situaciji u odnosu na svoje planove našao se sada Španac. Umesto prve pozicije, došao je do najgoreg niza poraza u svojoj karijeri.

Situacija je još gora nego što bi se pomislilo, je je i prvi poraz došao u ranoj fazi turnira, kada je izgubio u osmini finala mastersa u Šangaju od Grigora Dimitrova. Potom je usledio poraz na startu Pariza od Rusa Romana Safiuljina, a danas je bio neuspešan i na startu završnog mastersa u Torinu, gde ga je savladao Aleksander Zverev.

Imao je ranije sličan niz u 2021, drugoj godini svoje profesionalne karijere, ali je tada prvi poraz doživljen na čelendžeru u Gran Kanariji, nakon čega je gubio u Akapulku od Zvereva, kao i danas, a potom i na mastersu u Majamiju od Emila Rusuvorija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mijailović pričao o budžetu Partizana pa pomenuo i Zvezdu

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović obratio se javnosti povodom potpisa novog ugovora trenera Željka Obradovića. Naime, Mijailović je govoriti o...

POVEZANE OBJAVE