Kostić optimističan: Imamo jednu reprezentaciju koja je svetinja

U okviru poslednjeg meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, fudbaleri Srbije će gostovati u Bugarskoj.

Naš reprezentativac Filip Kostić svestan je prilike koja im se pruža.

-Sada smo u sjajnoj poziciji, bod nam fali za plasman na Euro. Daleko od toga da je sve gotovo, Bugarska je dobra rerezentacija što je i dokazala u prvom susretu u Razgradu. Utakmici prilazimo maksimalno ozbiljno i ponašaćemo se kao da je pobeda jedina opcija u borbi za jedno od prva dva mesta u grupi. Samo na taj način možemo da nastavimo uspešan niz i da posle dva SP i plasmana u A diviziju Lige nacija, odemo i na Euro. Bio bi to istorijski uspeh za generaciju koja je svojim igrama i ponašanjem apsolutno zaslužila da bude deo najveće fudbalske smotre, dodao je fudbaler Juventusa.

Prethodni pripremni meč sa Belgijom 15. novembra u Briselu.

Belgijanci pripadaju kremu evropskog fudbala, imaju u svojim redovima mnogo igrača koji su nosioci igre u najjačim klubovima iz ‘Liga petice’. U svakom slučaju, odličan test za sve nas da vidimo gde smo i šta smo u ovom trenutku. Trebaju nam minuti, to je prilika da dodatno uigramo sve linije tima, da korigujemo neke detalje koji su na prethodnim utakmicama bili problem i da spremni dočekamo meč godine protiv Bugarske. Svesni smo šta taj plasman na Evropsko prvenstvo znači našem narodu, svesni smo i šta znači za naše karijere i ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Ne zanima nas rezultat meča u Podgorici, razmišljamo isključivo o dobroj igri i pobedi protiv Bugarske, rekao je Kostić za FSS.

Ono što ga raduje jeste odlazak van Beograda.

Mnogo se radujem novom susretu sa mališanima. Iskreno, bio sam prijatno iznenađen posetom na prethodnim utakmcama kada smo bili u sličnoj situaciji. Zahvaljujući fenomenalnoj podršci najmlađih ljubitelja fudbala, uspeli smo da slomimo otpor Litvanaca na startu kvalifikacija. Sa druge strane, žao mi je što i stariji navijači neće biti na tribinama stadiona u Leskovcu. Nikako da naučimo lekciju, imamo jednu reprezentaciju koja je svetinja i moramo da vodimo računa o tome kako se ponašamo kada dođemo na utakmicu. Očekujem lepu atmosferu protiv Bugarske i na nama je da se toj deci odužimo pobedom i plasmanom na Euro, naveo je Kostić.

Dobro poznaje terene u Nemačkoj, gde je nastupao za Štutgart, Hamburg i Ajntraht.

Veže me mnogo lepih uspomena za sva tri grada u Nemačkoj u kojima sam živeo i igrao fudbal. Mnogo me raduje podatak da su sva tri u grupi domaćina EP. Srbija kao fudbalska nacija ne sme da izostaje sa završnih turnira. Imamo i timski i individualni kvalitet i jednostavno moramo da budemo deo svakog velikog takmičenja. Hajde najpre da sačekamo utakmicu sa Bugarskom, za sve drugo ima vremena. Ako se plasiramo, stojim na usluzi ljudima iz Saveza oko organizacije boravka u Nemačkoj. Valjda sam za tih osam godina stekao neke kontakte, ako ništa drugo snalazim se dobro sa nemačkim jezikom, dodao je Kostić.

Na tribinama u meču između Juventusa i Kaljarija bio je i  najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

Oduševio sam se kada sam video Đokovića u VIP loži. Reč je o velikom šampionu, pravom ambasadoru Srbije u svetu verovatno najboljem sportisti svih vremena u našoj zemlji. Ja sam mu se i lično zahvalio posle utakmice što je došao da nas bodri. Sišao je do svlačionice, pozdravio se sa svima. Pored Ducija i mene, mnogo igrača Juventusa poštuje njegov lik i delo, navija za njega na velikim turnirima. Golman Perin, Bremer, trener Alegri… Svi su ga pozdravili i poželeli još mnogo pobeda u nastavku karijere, naveo je Kostić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE