Nedović pred Fener: Šabaz prolazi kroz težak trenutak, hoćemo dve pobede

Sledi duplo kolo Evrolige, a Crvena zvezda ima izuzetno težak zadatak. Crveno-beli najpre dočekuju Fenerbahče, a zatim gostuju Olimoijakosu u Pireju.

Pre utakmice u Areni, gde večeras od 20 časova i 45 minuta dočekuju istanbulskog velikana, košarakaši Zvezde su imali sastanak duži nego inače, na kojem je strateg kluba sa Malog Kalemegdana do tančina skicirao narednog rivala, koji trenutno ima skor od pet pobeda i dva poraza.

Očekivanja pred prvi meč duplog kola izneo je Nemanja Nedović.

Jeste trajao više nego obično, jer nema vremena za trening. Nama je preče da vidimo neke stvari na snimku i da prođemo kroz sve detalje, rekao je  Nedović na početku razgovora za Meridian sport, pa prokomentarisao težak raspored utakmica:

-Kako je nama, tako je i drugima. Mislim da smo dovoljno iskusni i da svako zna šta treba da radi kako bi se oporavio. Četiri utakmice u osam dana nimalo nije lako, ali jednostavno protiv Fenera imamo imperativ pobede i podrudićemo se i da je ostvarimo. Teško jeste, nije ništa sporno. Ali, imamo dobar servis i sve što nam je potrebno za dobar oporavak. Naravno, većina igrača i kod kuće radi sama, tako da jeste teško, ali prosto takav je raspored i mi moramo da se adaptiramo.

-Kao i svake godine, Fenerebahče je kvalitetna ekipa koje je popunjena na svim pozicijama i ima dva izuzetna poentera – Vilbekina i Dorsija. Svakako da  je tu i Gudurić, kojeg nisam računao jer ne znamo da li će igrati. Ali, naravno i on je jedan od glavnih igrača. Imaju probleme sa povredama kao i mi, ali nema mnogo tajni. Već je sezona došla do trenutka gde svako maltene zna šta da očekuje od protivnika. Pripremamo se, imali smo dobar sastanak.

Momak koji je već neko vreme glavna tema kada se priča o lošim rezultatima Zvezde u Evroligi je Šabaz Nejpir. Očigledno da američki košarkaš još uvek nije uhvatio zamah, kao da traži pravu formu.

-Svako prolazi kroz određeni težak trenutak u sezoni. Ne ulazim u to šta se desilo sa Mesinom. To su već druge stvari na koje nemamo uticaj. Ono što mi možemo je da mu pomognemo, da budemo pozitivni, da ga podržavamo. Mislim da je u Zadru odigrao dobru utakmicu. Šuteve koje je promašivao bili su šutevi iz izgrađenih akcija. Kada igrač, bilo ko, ne samo on, promaši takav šut, ostali imaju energiju da igraju odbranu, jer znamo da smo uradili dobru stvar u napadu, da smo dali sve od sebe i da prosto lopta nije ušla. Nadam se da će Šabaz biti sve bolji.

Na pitanje da li sada potpisao barem jednu pobedu u naredne dve utakmice, Nedović je bio jasan.

Ne, dve pobede!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEDOVOLJAN TRIPL DABL JOKIĆA: Lejkersi prekinuli crni niz protiv Denvera! (VIDEO)

Košarkaši Denvera nisu uspeli da iskoriste prvu meč loptu za plasman u polufinale zapadne konferencije. Lejkersi su posle 11 uzastopnih...

POVEZANE OBJAVE