Sferopulos nakon pobede izneo utiske i govorio o povredama Jaga i Nejpira

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su drugu pobedu u Evroligi ove sezone, pošto su ubedljivo savladali Fenerbahče u Beogradskoj areni.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je trener Zvezde Janis Sferopulos.

Želim da čestitam igračima na ovakvoj uitakmici. Ovako želim da stalno igramo, pre svega da budemo konstatni u odbrani, a u napadu da uvek napadamo slabosti našeg prtivnika. Počeli smo sjajno, bili smo kocentrisani, sprečili smo protivnika da igra svoju igru, igrali smo sa velikom dozom samopouzdanja i požrtvovanja. Veoma sam zadovoljan kako je sve izgledalo. Rekao sam im da ovako moramo da nastavimo u budućnosti, izjavio je grčki stručnjak.

Ono što navijače sa pravom može da brine jesu povrede bekovskog dvojca – Šabaza Nejpira i Jaga Dos Santosa, koji su morali da napuste parket ranije.

Šabaz je polomio nos. Srećom, ne treba mu operacija, ali sigurno će sada odustvovati. Što se Jaga tiče, povredio je skočni zglob. Doktori ga sada pregledaju. Ne znamo da li će igrati protiv Olimpijakosa. Videćemo sutra kako će sve izgledati, pojasnio je Sferopulos.

Govorio je i o već neko vreme odsutnim Branku Laziću i Adamu Hangi.

Lazić će i dalje pauzirati, Hanga se oseća bolje, ali nije spreman, otkrio je Zvezdin trener.

Osvrnuo se posebno na Miloša Teodosića, koji je zablistao večeras, a posebno je naglasio i njegov značaj u odbrani.

Teo je maestro. On je dirigent ovog orkestra. On može da radi sjajne stvari na terenu. Ovo nije prvi put da igra sjajnu odbranu, smatra Sferopulos, koji tvrdi da je očekivao ubedljivu pobedu.

Verujem da imamo kvalitet. Imamo karakter. Ono što do sada nismo radili je konstantna odbrana. Danas smo odigrali kompletnu utakmicu i u napadu i odbrani. Moram da pomenem Stefana Lazarevića, koji je igrao fantastično u odbrani, bio je aktivan i u napadu. Želim da pohvalim sve igrače, svi su pratili plan koji smo imali pre utakmice, istakao je trener Zvezde.

Zvezdi sledi put za Pirej, gde će za dva dana igrati protiv Olimpijakosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BLIZU REALIZACIJE: Barselona besplatno dovodi prvaka sveta!

Fudbaleri Barselone trenutno su treći u La Ligi. Privremeno ih je pretekla Đirona pre nego što sutra odigraju meč sa...

POVEZANE OBJAVE