Zvezda demolirala Fener, Teodosić bombardovao trojkama!

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su treću pobedu u Evroligi, pošto su u Areni savladali Fenerbahče sa 87-56, u 8. kolu elitnog takmičenja.

Ono što što može da brine i pored velike pobede i odlične igre jesu pvrede Šabaza Nejpira i Jaga Dos Santosa. Amerikanac je morao da napusti igru još na početku utakmice, dok se Brazilac povredio pri doskoku u samoj završnici treće četvrtine, kada je njegov tim već imao visoku prednost.

Srpski tim je od starta u utakmicu ušao maksimalno i vodio tokom čitavog poluvremena, uz konstantno uvećanje razlike. Duel su poenima otvorili Gedraitis i Nedović, a Fener je uspeo samo da izjednači preko Motlija na 6-6.

Međutim, to je bilo poslednji put kada Zvezda nije vodila. Usledila je serija od 6-0 preko visokih igrača Bolomboja i Mitrovića, a seriju trojki je otvorio Jago Dos Santos (15-9) na nešto više od 4 minuta od isteka prvog dela, i najavio šou koji će se desiti pre svega u završnci poluvremena. Na isti način Brazilac je doneo i maksimalnih +9 u prvom kvartalu, a potom je uzde u ovom segmentu preuzeo Miloš Teodosić, koji je ubacio trojku na 4 sekunde do kraja četvrtine za prednost od 25-16.

Nastavio je Jago tamo gde se zaustavio i trojkom doneo prvu dvocifrenu prednost crveno-belima na početku druge deonice (28-16). Ponovo je šut iz daljine postao najjače oružje srpskog tima, a Teodosić je njime posle nešto više od četiri minuta igre u ovom delu doneo velikih +16 (35-19), a potom i 40-23 na manje od dva minuta do odlaska na veliki odmor.

Kolegama bekovima pridružio se u poslednjem minutu i Nemanja Nedović koji je posle tečne akcije i dodavanja Jaga ostao sam i povećao prednost na 20 poena razike, na šta je doduše istom merom odgovorio Dorsi na drugoj strani.

Bolomboj je pod košem na dve sekunde do kraja pogodio za velikih 45-26 na poluvremenu u korist Crvene zvezde.

Najdžel Hejs-Dejvis je pogodio trojku na početku drugog poluvremena, a kasnije vezao još jednu i bio najzaslužniji što se tim Dimitrisa Itudisa spustio na 13 poena zaostatka u ovoj fazi utakmice, ali je to ipak bilo kratkog daha.

Glavnu ulogu u Zvezdi su u ovim momentima preuzeli Mitrović i Bolomboj pod košem i sjajanom saradnjom i međusobnim dopunjavanjem vratili ritam timu Janisa Sferopulosa, a potom je Teodosić nastavio da sipa trojke, pogodivši za 58-40 na minut do istekao trećeg kvartala.

Četvrtina je završena atraktivnom asistencijom Jaga iza leđa za Mitrovića, koji je poentirao za 60-40 na kraju perioda, ali se ovom prilikom Brazilac povredio i nije mogao da se osloni na nogu, pa je Zvezda, nakon Nejpira, ostala i bez njega.

Srpski tim je na krilima visoke prednosti pružio veoma tečnu i lepu igru u poslednjoj četvrtini i naneo potpuni debakl turskoj ekipi. Društvu trojkaša pridružili su se tokom ovog perioda i Lazarević, Davidovac i Tobi, pa Fener nije imao šta da traži.

Teodosić je na kraju bio najefikasniji akter utakmice sa 18 poena, uz 3 asistencije i jednu uhvaćenu loptu. Poenterski se istakao i Džoel Bolomboj sa 14 poena, posebno u trećoj četvrtini, u momentima kada je protivnik pripretio.

Dvocifren košgeterski učinak su imali i Nedović sa 12 poena (4 skoka, 5 asistencija), Lazarević sa 11 (3 skoka) i Jago Dos Santos sa 10 poena, uz po 4 skoka i završna dodavanja. Nije zanemarljiv nikako ni učinak Luke Mitrovića sa po 8 poena i skokova.

U poraženom sastavu je jedino Najdžel Hejs-Dejvis imao dvocifren učinak sa 12 poena, dok je Motli sakupio 8 poena, 4 skoka i 2 asistencije, ali je i promašio bitna slobodna bacanja u trećoj deonici.

Zvezda za dva dana gostuje Olimpijakosu, a Fener ostaje u Beogradu, gde će igrati protiv Makabija u hali “Aleksandar Nikolić”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON GLAZERA: Poznata i Borjanova sudbina u Zvezdi?!

Danas se pojavila informacija da je prvi golman Crvene zevzde Omri Glazer blizu odlaska iz kluba i da je...

POVEZANE OBJAVE