Bahar: Navijače Zvezde ne zanima situacija u Izraelu


EURO 2024: Srbija - Engleska | Slovenija - Danska | Poljska- Nizozemska ↓↓↓


Trener Crvene zvezde, Barak Bahar pričao je za izraelske medije o trenutnoj situaciji u toj državi. On je uspeo da otputuje i poseti svoju porodicu.

-Juče sam pričao sa Mihaelom. On je divan momak, ima devet godina. Voli fudbal i navija za Barselonu. Sedmog oktobra Hamas je ušao u njegov dom i ubio njegove roditelje i kidnapovao njegovu trogodišnju sestru Abigejl. Mihael se sa svojom šestogodišnjom sestrom sakrio u ormaru, odakle su čulu kako su ubili njihove roditelje. Odatle su hrabro uspeli da pozovu policiju koja ih je spasila. To je samo jedan od mnogih horora koji se desio tog dana. Kažu da fudbal spaja ljude i fudbal uvek govori o miru i poštovanju. Uvek pitam gde je poštovanje njih 1.400 koji su ubijeni. Došli su da proslave, a ubijeni su. Čitave porodice su spaljene žive i njihov dom. Devojke su silovane pre nego što su ubijene. Trudne žene su ti monstrumi isekli i otvorili im stomak i ubili decu. Više stotina dece je ubijeno, 40 beba, mnogo ih je kidnapovano, rekao je tom prilikom Bahar.

Prema njegovom mišljenju, ti problemi ne dotiču navijače beogradskog tima.

-Predstavljam srpski klub i navijači nisu zainteresovani za ono što se dešava u Izraelu. Moraš da budeš fokusiran na utakmicu, na Ligu šampiona…. Ali, postoje momenti kada karijeru staviš sa strane i misliš na ono što je najvažnije. To sam i uradio, rekao je Bahar i dodao:

-Odlučio sam da ne dajem intervjue pre toga, pošto nisam mogao da pričam o fudbalu. Čekao sam pravi trenutak da to ispričam, pošto nije u pitanju normalna situacija, smatra Bahar.

Najviše ga je pogodilo ignorisanje od strane UEFA.

Nekada je bolje biti i kažnjen. To nije pomenuto na sajtu UEFA. Sa druge strane, moj klub razume našu situaciju, ističe Bahar.

Kako je dodao, Srbe ne zanima sukob na Bliskom Istoku, ali su “veoma neutralni, vole Izraelce i podržavaju ih”.

-Objasnili smo im da smo mi dobri u toj priči i da oni žele da nas pobiju. Objasnio sam im da nije sve što je u medijima tačno, zaključio je on.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŽELE I ONI TITULU: Raspucani Mamford, Hapoel uzvratio udarac

Košarkaši Hapoela iz Tel Aviva izjednačili su na 1-1 u finalu prvenstva Izraela protiv Makabija. Slavili su ubedljivo na svom...

POVEZANE OBJAVE