EL: Loša odbrana odvela Partizan u poraz u Minhenu

Košarkaši Partizana zabeleili su peti poraz u Evroligi ove sezone pošto su poraženi od Bajerna u Minhenu 94:85.

Meč je počeo kao iz snova za partizan. Barem što se tiče ofanzivnog dela.

Izabranici Željka Obradovića su postizali koševe kako god su želeli – šutem za tri, prodorima do koša, prednošću iz pika, kontra napadima…

Uroš Trifunović je sjajno odigrao taj perido i postigao je 10 poena.

Sa druge strane, Bajern koji se nije proslavio napadom u dosadašnjem delu Evrolige je pratio Partizan i nije dozvoljavao da se napravi nedostižna prednost. Posle prvih 10 minuta je bili 25:32 za crno-bele.

U nastavku je Partizan podigao prednost na 10 poena koju su održavali neko vreme, ali je onda šut stao i Bajern je sa dosta lakih poena uspeo da stigne minus, a potom i da preokrene. Iako u drugom periodu napad nije bio loš (postignuto je 19 poena), odbrana je bila izuzetno mekana i Bajern je sa 53:51 otišao na odmor.

Treća četvrtina je počela jako loše za goste. Partizan je postigao samo dva poena u prvih 7 minuta, i to sa penala. Bajern je došao do 12 poena prednosti, i propustio je mnogo prilika da ta prednost bude još ubedljivija što je bila sreća za Partizan. Postigli su samo 12 poena u tom intervalu dobre odbrane, što je omogućilo gostima da kad su konsolidovali napad da se brzo vrate u priključak koševima Zeka Ledeja.

Bajern je poslednjih 90 sekundi uspeo da veže 5 poena i da ponovo napravi plus 9, a Partizan preko Dožera u poslednjih 10 minuta ulazi sa 70:63. S obzirom kako je Partizan u tom trenutku loše igrao moglo se reći da je odlično prošao.

Četvrti period je protekao u tvrdoj igri u kojoj je Bajern većim delom imao vođtvo, ali se Partizan držao rezultatski. Priključio se novajlija Kaboklo koji je sa tri trojke spustio rezultat na minus 4, a potom i sa 2 plus 1 na samo poen minusa.

Bajern potom pravi mini seriju od 4 poena, ali u sledećem napadu Pablo Laso dobija tehničku grešku posle koje se dodatno zakuvava situacija i ulazi se u pravu triler završnicu.

Partizan je preko Dožera smanjio na pola koša, ali u sledećem napadu Fransisko postiže 2 plus 1, a onda i Bolmaro zakucava za 6 razlike.

Pošto je Dožer promašio trojku na 25 sekundi pre kraja, bilo je jasno da Partizan će da zabeleži peti poraz u sezoni. Na kraju 94:85.

Partizan sada ima skor 3-5 , kao i Bajern.

Najefikasniji kod Partizana je bio novajlija Kaboklo sa 19 poena, dok je Nanenli ubacio 14, Ledej 12.

Kod Bajerna bekovski duo Edvards 21, Fransisko 17.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE