OBRADOVAO DOMAĆU PUBLIKU: Novaku znatno teže, Siner srušio prvog na svetu!

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u drugom meču grupne faze na Završnom mastersu u Torinu. Od njega je posle tri seta bio bolji domaći igrač, Janik Siner. Igrao je strpljivo i iskoristio padove koncentracije najboljeg igrača planete. Tako je sebi praktično cementirao plasman u polufinale.

Po setovima 5:7, 7:6 (5) i 6:7 (2)

Naš igrač je dominantno osvojio prvi gem na svoj servis. Italijan je u ustom ritmu uzvratio. Prvi je zapretio Đoković. U petom gemu nije iskoristio brejk loptu.

Potom je Siner imao priliku u narednom servis gemu rivala. Ni on je ne koristi. Priv brejk je viđen u 11 gemu i pravi ga domaći igrač. Italijan ga potvrđuje za 1:0 u setovima.

U drugom su na početku oba igrača bili sigurni i uz servis u prvim gemovima. Pošto je poveo 4:3 Đoković je tražio kratku pauzu za odlazak u toalet. Potom je naš teniser uspeo da bar obezbedi taj brejk.

Siner ga je bolje počeo sa 2:0 u poenima. Novak se konsolidovao i stigao do 3:3. Stigao je do dve set lopte u kasnijoj fazi tog dela igre. Uspeo je da izjednači na 1:1.

I odlučujući set počeo je sa 1:1 nakon sigurnih servisa sve do petog gema. Tada domaći teniser pravi brejk a Novak odmah uzvraća i poravnava na 4:4. Siner kasnije uspeva da sebi osigura minimum taj brejk. Đoković je uspeo vrlo brzo da i on dođe do 13 gema.

Odmah je Siner počeo sa 5:0. Tek posle toga je Srbin stigao do prvog poena.

Đokoviću preostaje još duel sa Hubertom Hurkačem u četvrtak. Pobedom bi se plasirao u polufinale. U slučaju poraza će navijati za upravo za Sinera da pobedi Runea, jer sa Dancem ima bolji međusobni skor.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE