Partizan na ispitu u Minhenu: Mogu li crno-beli da nastave niz u EL i zaborave Igokeu?

Košarkaši Partizana večeras u okviru osmog kola Evrolige igraju protiv Bajerna u Minhenu. Biće to duel najbolje skakačke (38,7) i jedne od najslabijih (30,6) po tom parametru u kontinentalnom takmičenju. Prvi problem za crno-bele je to što su poslednji.

“Crno-beli” se uoči duela sa timom iz Minhena nalaze na 11. mestu na tabeli Evrolige sa tri pobede i četiri poraza, dok je Bajern na 15. poziciji sa skorom 2/5.

U meč ulaze nakon neočekivanog poraza u trileru protiv Igokee u ABA ligi, čemu je prethodila još jedna neizvesna završnica i pobeda nad Fenerbahčeom.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović je izneo očekivanja pred ovaj meč.

-Znamo ih dobro, napravili smo skauting. Tim koji igra na sličan način kao Fenerbahče sa dosta šuteva za tri poena, i najbolji su kada se priča o skoku u napadu. To su stvari koje su bitne da zaustavimo i šut za tri poena i ofanzivni skok, rekao je Obradović.

Bajern je u seriji od četiri poraza, od čega dva u Evroligi. Jedan im je nanela i Crvena zvezda koja je u sredu veče nanela drugi uzastopni poraz turskom predstavniku u srpskoj prestonici.

Trener košarkaša Bajerna Pablo Laso izjavio je da je za proces u kom se nalazi njegov tim bitno da kroz pobede stiču samopouzdanje.

Znali smo da nas očekuje težak novembar, sa mnogo gostovanja i dva puta pred beogradskim navijačima koji prave dobru atmosferu u “Areni”, ali za nas je i dalje značajna prednost što imamo poznato okruženje. Ako budemo bolje skakali na oba koša i manje gubili loptu, to bi nam pomoglo. Partizan ima agresivan tim, ali za naš proces je važno da kroz pobede stičemo samopouzdanje, istakao je Laso.

Utakmica se igra od 20.30u Minhenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE