DESET NA DESET: Bugarska ispustila pobedu pre gostovanja u Leskovcu! (VIDEO)

Fudbaleri Bugarske nisu uspeli da ostvare prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Oni su na svom terenu remizirali sa Mađarskom sa 2:2. Gosti su bili nadmoćniji i imali skoro 20 šuteva na utakici. Bugarska je iz tri uspela da izbori remi.

Selekcija Mađarske je od starta nametnula ritam. Gosti su poveli u 10 minutu golom Martina Adama na dodavanje Soboslaja.

Bugarska je imala odgovor. U 24. minutu Delev je poravnao rezultat.

Nedugo po izjednačenju, domaćini ostaju sa igračem manje. Antov je u 37. minutu isključen zbog drugog žutog kartona. Mogli su da ostanu sa devetoricom, ali je sudija preinačio odluku o dodeli crvenog kartona Gruevu.

Mađari su bili dominantniji u posedu i šutevima. Bugari su pogodili iz jedinog udarca za 45. minuta. U drugom delu su ostali bez Miloša Kerkeza nakon drugog žutog kartona, pa su oba tima nastupala sa desetoricom.

U takvoj ravnopravnoj borbi 10 na 10 Bugarska je stigla do potpunog preokreta. Nakon prekršaja Salaja penal je u 79. minutu realizovao penal Kiril Despodov. Soboslaj je imao šansu u nadoknadi, ali mu je odbranio Naumov. To je nadoknadio Kalmar za podelu bodova.

Mađarska je već obezbedila plasman na EP. Bugarska je ispala iz trke odavno, ali gostuje Srbiji kojoj treba bod da definitivno potvrdi plasman na šampionat Starog kontinenta. Taj meč naš tim igra u nedelju od 15 časova u Leskovcu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pored Duljaja još jedan trener napušta Partizan

Igor Duljaj nije jedini koji je napustio klupu fudbalskog kluba Partizan. Duljaj je sinoć smenjen sa pozicije šefa strućnog štaba...

POVEZANE OBJAVE