Alkaraz pred meč sa Novakom: Igram protiv najboljeg, uživaću

Karlos Alkaraz se plasirao u polufinale Završnog turnira u Torinu, a tamo ga čeka najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

-Srećan sam zbog polufinala, ključ je bio da mentalno ostanem jak. Bilo je nekoliko gemova na kojima sam se mučio, Danil servira fantastično. Ostao sam smiren, jak i verovao sam u seberekao je Alkaras na startu.

Do finala mora protiv najboljeg na svetu.

-U isto vreme je tu, ali i daleko. Igram sa Novakom u polufinalu. Naravno da sanjam o tituli, ali moram da igram savršeno, prvo u polufinalu. Igram protiv jednog od najboljih u istoriji. Najboljeg na svetu u ovom momentu. Moraću da dam sve od sebe ako hoću da ga pobedim, smatra Španac.

Da li ima neke konkretne rutine pred meč sa Novakom?

-Obično radim iste rutine pre meča, verovatno ponavljam neke stvari koje radim, ako pobedim, onda ponovim nekoliko stvari, isti restoran, isti ljudi, iste rutine. Protiv Novaka ću raditi određene posebne stvari, prvenstveno mentalno da bih bio 100 odsto spreman mentalno za taj meč, objasnio je Karlos.

Prisetio se i duela njih dvojice u Parizu.

-Verovatno sam sada mentalno jači u poređenju sa Rolan Garosom. Tada sam imao problem da se suočim sa pritiskom, teškim momentom, nisam se sa tim izborio, onda sam naučio nešto iz te situacije. Posle toga Vimbldon, Sinsinati, dobri mečevi. Kada igraš protiv nekoga kao što je Novak, moraš da ostaneš mentalno jak. U svakom poenu. Mnogo sam naučio o tome, spreman sam da se suočim sa njim, rekao je Alkaras.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE