NAPADA SEDMU TITULU: Đoković ubedljiv protiv Alkaraza za finale u Torinu!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Karlosa Alkaraza u polufinalu završnog mastersa u Torinu sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:2.

On će tako braniti titulu na ovom turniru protiv domaćeg igrača Janika Sinera, koji je ranije danas savladao Danila Medvedeva u drugom polufinalu. Italijan ga je ranije savladao u grupnoj fazi.

Đoković je već u prvom gemu morao da spase dve brejk lopte, ali se izvukao, kao i u petom gemu u kom je Španac pripretio, ali nije stigao do prilike za brejk. Međutim, kada je bilo najpotrebnije, naš teniser koristi drugu brejk šansu za vođstvo od 5:3, a u narednom gemu dobija gem sa nulom i osvaja prvi set.

I u drugom delu je mladi Španac prvi pripretio, ali je ponovo propustio dve šanse za brejk u trećem gemu, što mu se ekspresno “obilo o glavu” pošto je Novak lako došao do brejka i poveo sa 3:1. Ipak, tu nije bio kraj uzbuđenjima.

Nakon što je Srbin propustio brejk-loptu za vođstvo od 4:1, u narednom gemu je Španac imao dve šanse da vrati izgubljeno, ali ih nije iskoristio. Potom je Novak u veoma dugom gemu iskoristio treću priliku za brejk, dobivši veoma uzbudljiv poen sa puno razmena, i tako poveo sa 5:2, a potom lako priveo meč kraju.

Đoković je do sada šest puta trijumfovao na završnim turnirima sezone.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE