Piksi i Tadić pred Bugarsku: Idemo na EURO

Slektor Fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić su izneli očekivanja pred meč sa Bugarskom.

Susret se igra u Leskovcu na novom stadionu “Dubočica” koji će biti popunjen, ali sa oko 2.000 odraslih i još oko 6.000 dece do 14 godina starosti.

-Rećiću vam da delim radost sa svima, i igračima i stručnim štabom, što ćemo po prvi put van Beograda igrati ovako važnu utakmicu. I to na jugu Srbije, na novom stadionu, da ga promovišemo. Gledajući taj sportski aspekt, ja sam posebno zadovoljan. Najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama za nas. Što se sastava tiče, nemam nikakvih dilema. Znam ko će istrčati i biti u prvih 11, rekao je Stojković na konferenciji za medije, a potom i nastavio:

-Videli smo prazan stadion i zanimljivu utakmicu. Moramo da budemo oprezni i, kada ste oprezni, pokazujete joštovanje. Ne sme niko u ovoj sali,a kamoli igrači, da pomisle da je sve gotovo. Može da bude jako opasno, ako ne shvatite ozbiljno utakmicu. Ali, isto tako, došli smo u dobru situaciju. Ni ne pomišljamo da se opustimo. Bugarska, uz sav kvalitet, ne može da ima veći motiv nego što ga Srbija ima. Neću preterati ako kažem, gledajući učešće na evropskim takmičenjima, sigurno je istorijska utakmica. Za ovu generaciju igrača, posebno. Nema potrebe da im više ponavljam, svi su svesni koliko ova utakmica ima značaj za njihove karijere, za njihova imena. Uz veliku podršku sa tribina, a pretpostavljan da će stadion biti pun, želimo da završimo u velikom stilu.

Da li su se telefoni usijali za karte, kada je UEFA smanjila kaznu Srbiji?

-Karte su već podeljene. Nije ovo stadion od 70.000 gledalaca, oni koji su trebali da dobiju karte, dobili su. Shvataju svi situaciju i tu kaznu UEFA. Zamislite u kakvom mi ambijentu igramo i radimo kada se radujemo što će na stadionu moći da bude prisutno 1.500 ili 2.000 gledalaca.

Piksi se vraća u rodni kraj, a simbolika je da je bio kapiten na poslednjem učešću naše države na EP.

-Sve ovo deluje emotivno na mene, što se tiče Niša i Leskovca. Srećan sam što smo reprezentaciju doveli ovde, da načini poslednji korak. Da, bio sam kapiten te 2000. godine. I sada mi se pruža prilika sada kao treneru da uradim nešto lepo za naš fudbal. Budite ubeđeni da ću uraditi sve što mogu i da ću svo fudbalsko znanje koje imam preneti igračima.

-Naš adut je timska igra i ono što smo radili do sada. Igrači znaju, akcenat je na timskom duhu i kolektivu. Bez samoisticanja i nekih stvari koje mogu da naruše to. Fudbal je kolektivna igra i ako mislite da možete nešto sami da uradite, varate se. Mnogo puta do sada su pokazali i žrtvovali se, trudili se i borili, trčali… I imali smo uspeha. Ne očekujem da sutra bude nešto drugačije. Da li smo skup zvezda ili ne, to nije bitno. Koliko imam iskustva za ove skoro tri godine, zadovoljstvo mi je što mogu da radim sa ovim momcima i u ovakvoj atmosferi.

Utakmici će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

-Cela Srbija čeka ovaj meč i očekuje da trijumfalno završimo ove kvalifikacije. Meni je lično drago što će doći predsednik Vučić, jer je on svojim delovanjem učinio da imamo ovakav stadion. Ako nemate političku pozadinu, možete da maštate o stotinu “Marakana”, nećete ih dobiti. Verujem da će predsednik biti vatreni navijač Srbije.

Hoće li Srbija napasti sa jednim ili dva napadača?

-Mi smo opredeljeni ka ofanzivnom fudbalu. Ja ga tako volim i šta da radim. Ovo je utakmica u kojoj greške moraju da budu svedene na minimum. Da ne poklonite protivniku ništa, niti ga častite. Probaćemo da kreiramo šanse i da bar neku od njih krunišemo golom. I ubeđen sam da će tako i biti. Znamo šta treba da radimo i to ćemo učiniti. Uz sav respekt Bugarskoj, njima ćemo poželeti sreću u drugim kvalifikacijama, ali ovu šansu Srbija ne sme i ne želi da ispusti. Tako se namestilo”. Jedan, dva ili tri napadača? Ni jedno ni drugo ni treće ne garantuje ofanzivan fudbal. Već ono što smo do sada uradili, vežbali i spremali se da pod punim gasom završimo posao, završio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić je pun samopuzdanja pred ovu utakmicu.

-Mister nad motiviše svojim govorima i mi među sobom pričamo. Bitna je oštrina i fokus, ne sme da se slavi pre vremena. Hoćemo da na Evropsko prvenstvo odemo sa stilom. To je ova Srbije, to je naš selektor. Želimo u stilu na EURO, završio je Tadić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE