Sitiju i Čelsiju preti izbacivanje iz Premijer lige?

Kako piše britanski “Tajms”, fudbalskim klubovima Mančester sitiju i Čelsiju preti izbacivanje iz Premijer lige.

Nedavno je Everton kažnjen sa oduzimanjem 10 bodova zbog kršenja pravila o finansijksom fer-pleju. “Karamele” su u prethodne tri godine poslovali u minusu većem od 19 miliona. Stoga se poteglo pitanje – ako je Everton zavredeo takvu kaznu, šta onda sa klubovima koji su u još većem prekršaju?

Prvo se pominej Siti sa 115 kršenja istih pravila, dok su u poslovanju Čelsija primećene nepravilnosti u isplaćivanju tokom ere Romana Abramoviča.

Pomenuti “Tajms” je potvrdio pisanje drugih britanskih medija oko potencijalnog izbacivanja ta dva tima i dodatno proširio priču. Prema njihovim navodima, ukoliko krivica Sitija i Čelsija bude dokazana pred nezavisnim regulatornim telom postoje dve opcije – izbacivanje ili oduzimanje po 30 bodova.

“Gardijan” trenutnu situaciju poredi sa zemljotresima i ističu da su oni ponekad samo najava još većeg seizmičkog događaja. Upravo je taj medij otkrio priču o desetinama miliona koje su tajne Abramovičeve firme uplaćivale u periodu od 2012. do 2019. godine.

Vodeći sportski advokat Ketrin Foršou smatra da su dva kluba u nezavidnom položaju.-

-Ako ste advokati u tim klubovima, bićete daleko više zabrinuti posle presude Evertonu. Sada postoji presedan. Posmatrajući Everton u poređenju sa Sitijem i Čelsijem, čini se da je njihov prekršaj daleko manji. Stoga mislim da izbacivanje iz lige nije u potpunosti van sfere mogućeg, istakla je Foršou.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SVE BROJNIJI: Još jedna olimpijska viza za Srbiju!

Srpski tim na OI u Parizu od sada je bogatiji za još jednog člana. Našu zemlju će predstavljati i veslač...

POVEZANE OBJAVE