NIJE BILO SJAJNO, ALI JE CILJ OSTVAREN: Štoperi nas odveli na EURO posle 24 godine! (VIDEO)

Srpska fudbalska reprezentacija plasirala se na Evropsko prvenstvo po prvi put u ovom veku, odnosno milenijumu!

Uspeh je ostvaren posle 24 godine nakon remija u Leskovcu sa Bugarskom, pošto je utakmica završena rezultatom 2-2 posle mnogo uzbuđenja.

Na kraju nam je odgovarao i rezultat druge utakmice u našoj grupi G, pošto su Mađari nakon preokreta savladali Crnu Goru sa 3-1. Tako su naši na kraju završili kao drugi u grupi.

Imali su naši fudbaleri ponovo loš period u igri, koji je mogao skupo da košta, ali to se srećom nije dogodilo.

Prvi udarac u okvir gola uputio je Saša Lukić u 11. minutu posle dodavanja Živkovića. Igrač Fulama je našao prostora između protivničkih igrača, ali je šut bio preslab, pa je bugarski golman lako uhvatio loptu. Odmah za njim viđena je slična situacija, kada je neuspešan bio Gudelj.

Nastavila se ofanziva srpskih fudbalera, pa je posle pokušaja Babića u 16. minutu izboren korner, koji je bio ključan. Tadić je centrirao iz desnog ugla, Gudelj je glavom pogodio prečku, ali se baš gde treba našao Miloš Veljković i smestio loptu u mrežu za prednost od 1-0! Ovo je bio prvi gol štopera Verdera u dresu naše A reprezentacije.

Velika šansa viđena je u 22. minutu za naše momke, kada je bugarksi golman Naumov sprečio novi gol. Kostić je fenomenalno centrirao i ostavio Mitrovića samog, ali je njegov pokušaj glavom odbranjen.

Odnos snaga na terenu se nakon toga malo promenio. Bugari su krenuli nešto ofanzivnije, što umalo nije rezultovalo izjednačenjem u 28. minutu, kada je Despodov prodrmao okvir gola.

Usledio je novi nalet naših u 35. minutu. Prvo je probao Živković, ali je izblokiran, a zatim je golman Bugara još jednom spasao gol, ovog puta od šuta Kostića.

U završnoj fazi prvog poluvremena igra se smirila, pa je sačuvana prednost od 1-0.

Komična situacija viđena je na početku drugog dela igre, kada je golman Bugara, uplašen presingom Mitrovića, veoma nespretno loptu poslao ka korneru. Međutim, lopta je jedva prešla gol-aut liniju, pa je čak završila i u mreži, ali je ipak dosuđen samo korner.

Istakao se Vanja Milinković-Savić u 53. minutu sjajnom odbranom Gruevu, koji je šutirao iz velike blizine, ali se ispostavilo da je neko od bugarksih igrača bio u ofsajdu, tako da gol gostiju ne bi ni bio priznat u svakom slučaju.

Ipak, strepnja na stadionu je nastupila u 60. minutu, kada su usled prekida u šesnaestercu naše reprezentacije veoma loše intervenisali Kostić i Babić, nakon čega je lopta došla do Georgija Ruseva, koji je veoma precizno šutirao i pogodio dalji ugao gola, za izjednačenje na 1-1.

Selektor Stojković je odmah odreagovao na promenu rezultata ubacivanjem Dušana Vlahovića umesto Filipa Đuričića, pa je tako najavio novu ofanzivu naših fudbalera.

Odmah po ulasku u igru napadač Juventusa se našao u šansi, kada mu je centrirao klupski saigrač Filip Kostić, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Ni iz čega usledila je kontra Bugara i preokret na 1-2 u 68. minutu. Kiril Despodov je iskoristio neverovatnu grešku Živkovića i Lukića na sredini terena, koji su protivniku praktično poklonili loptu i ostavili Milinković-Savića na cedilu.

Zatresla se odmah potom i mreža bugarskog gola na suprotnoj strani, ali je gol Vlahovića poništen zbog ofsajd pozicije. Velika gužva je bila i u 75. minutu pred golom gostiju, ali naši nisu uspeli ni da upute šut ka golu.

Srbija je ponovo poravnala rezultat u 82. minutu! Opet je gol postignut posle kornera, i to je ponovo glavom učinio defanzivac. Ovog puta je uspešan bio Srđan Babić, posle centaršuta Tadića iz ugla.

U zaustavnom vremenu je posle centaršuta Veljkovića šansu da se upiše imao i Nikola Milenković, ali ipak nije kompletirao štoperski het-trik, pošto je glavom šutirao pored gola.

Na kraju, sve se završilo kako treba i narušena je loša tradicija!

Srbija: Vanja Milinković Savić – Milenković, Veljković, Babić – Živković (od 77. Radonjić), Gudelj, Lukić (do 76. Ilić), Kostić (od 85. Mladenović) – Tadić, Đuričić – Mitrović (od 85. Maksimović).

Bugarska: Naumov – Turicov, Petkov, Atanasov, Popov – Gruev, Kraev (od 77. Čočev), Krastev (od 77. Borukov) – Despodov (od 90. Kovačev), Kolev (od 77. Iliev), Minčev (od 46. Rusev)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED POVRATKOM U PLS: Dobrašinović napustio Pančevo?

Fudbaleri Železničara remizirali su na svom terenu 1:1 sa niškim Radničkim u plej-autu Superlige. Vodili su golom Kahvića od 49....

POVEZANE OBJAVE