PIKSI POSLE PLASMANA NA EURO: Veliki dan za srpski fudbal

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo nakon 24 godine, posle remija u Leskovcu sa Bugarskom (2-2) u poslednjem kolu kvalifikacija.

To je bilo taman toliko koliko je bilo potrebno, s tim da bi plasman bio ostvaren u svakom slučaju, pošto su slavili i Mađari nad Crnogorcima.

Svoje utiske je odmah nakon utakmice izneo selektor Dragan Stojković Piksi.

Ovo je veliki dan za srpski fudbal, definitivno. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam mojim momcima, koji su zaista odradili i borili se do kraja i verovali. Srećni smo i zadovoljni, izjavio je selektor Srbije za TV “Arenasport” odmah nakon pobede.

Piksi će tako nastaviti kontinuitet od prethodnog nastupa našeg nacionalnog tima na najvećoj evropskoj smotri fudbala, kada je bio u ulozi igrača.

Ispada tako. Setite se jedne loše epizode protiv Škota. Na konferenciji sam rekao da će utakmica biti zaista interesantna za gledanje i znao sam da neće biti laka, ali mislim da su ovi igrači pokazali strahovit mentalitet, koji krasi jednu ekipu koja se ne predaje i veruje u sebe. Ostvarili smo rezultat koji je dovoljan da nas vodi na Evropsko prvenstvo i to je najvažnije u svakom slučaju, ističe Piksi.

Nije sve išlo kako se očekivalo, posebno nakon prvog poluvremena.

Prvo poluvreme smo kontrolisali kompletno i stvarali mnoge šanse iz kojih smo mogli da ugrozimo gol. Poveli smo sa 1-0, ali smo znali da neće biti lako. Opet su nam se desile greške, i kod prvog i kod drugog gola Bugara, praktično poklon golovi sa naše strane, ali smo uspeli da se izdignemo iznad toga. Nije lako na psihološkom planu igrati ovakvu utakmicu, jer znamo kakav je ulog, ali bili smo maksimalno skoncentrisani i verovali da možemo do drugog gola, i uspeli smo u tome, zaključio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OVO JE MOJ KLUB: Potpisan novi ugovor, crno-beli se podsetili snažne poruke Obradovića (VIDEO)

Košarkaški klub Partizan već je obavio veoma važan posao pred narednu sezonu. Željko Obradović biće i u naredne dve godine...

POVEZANE OBJAVE