RADE BOGDANOVIĆ POSLE USPEHA: Mi smo provaljeni, da ne bismo bili vreća za udaranje, mora mnogo toga da se menja

Fudbalska reprezentacija Srbije je posle mnogo uzbuđenja došla do remija sa Bugarskom u Leskovcu i izborila plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine!

Svoje utiske je, gostujući na RTS-u, izneo i analitičar Rade Bogdanović, koji je poznat po tome da govori “bez dlake na jeziku”.

Hvala Bogu da smo otišli i čestitam reprezentaciji na uspehu. Ja ne znam šta su popili u svlačionici, pa da tako odigraju drugo poluvreme. Mislim da je ova reprezentacija limitirana svojim kvalitetom, a očekivanja su velika. No, ima dosta nedostataka, rekao je Bogdanović o igri u drugom poluvremenu.

O očekivanjima od protivnika i odnosu snaga govorio je bez uvijanja.

Ne slažem se da je nacija očekivala da ćemo da sameljemo Bugare, jeste da su poslednji na tabeli bili, ali poznajemo mi i našu reprezentaciju, pa je došlo do pada koncentracije. Mi na svakoj važnoj utakmici dobijemo gol, uvek na sličan način, u svom stilu je rekao ovaj analitičar.

Jasno je kad se ode na Evropsko prvenstvo posle toliko godina da su svi srećni i ushićeni, ali se i postavlja pitanje zašto svih ovih godina nisi otišao, a isti su akteri koji treniraju, vode, selektraju itd. Pošto smo otišli, da ne bismo bili vreća za udaranje kao na Svetskom prvenstvu, moramo mnogo toga da promenimo. To se videlo u večerašnjoj utakmici. Bez obzira što akteri kažu da je bio veliki pritisak, mi smo večeras imali dve opcije: da pobedimo i da igramo nerešeno, a dobrim vremenskim periodom smo strepeli. Za EP se moramo baš dobro pripremiti, ali to je stvar selektora, rekao je Bogdanović, pa dodao:

Ono što smo od početka u studiju pričali jeste da je ovaj sistem igre provlajen. Nas su Bugari provalili. Mi smo provaljeni, kao ekipa u smislu načina naše igre. Mnogo nam je lakše suprotstavti se. Mi nemamo varijante koje svaka ekipa treba da ima kad te neko provali, tako da ga nadmudriš. Moraće mnogo da se radi, pogotovo što nismo superiorni. Ovo je daleko od stila kada smo otišli na Svetsko prvenstvo protiv Portugala, direktan je bio ovaj analitičar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE