ABA: Zvezda u laganom ritmu do prvog mesta!

Košarkaši Crvene zvezde došli su do rutinske pobede u 8. kolu ABA lige, pošto su na svom parketu savladali fenjeraša Mornar 95:75.

Na ovaj način su crveno-beli zaseli usamljeni na čelo tabele sa skorom 7-1.

Nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje ko će biti pobednik u ovom meču. Već polovinom prve četvrtine domaći su stigli do dvocifrene prednosti na krilima sjajne igre Gedraitisa koji je postigao tri trojke. Posle prvih 10 minuta je bilo 29:17.

Janis Sferopulos je u me ušao da svim igračima ravnomerno rasporedi minutažu. Tako j drugu četvrtinu započela potpuno druga petorka koja je u početku imala problema, pa je Mornar spustio na 7 poena minusa, ali je u nastavku povratila dvocifreno vođstvo i na odmor se otišlo sa plus 13.

U drugom poluvremenu je viđena ista slika, a domaći su bili napadački raspoloženi u trećem periodu u kojem su postigli 26 poena. Majk Tobi je uspeo da pogodi šuteve spolja, a Nemanja Nedović je na poziciji plejmejkera isporučio 8 asistencija – 78:60.

U Četvrtom periodu se više igrala revijalna košarka i bilo je samo pitanje koji će biti krajnji rezultat. Na kraju 95:75.

Najefikasniji kod Zvezde je bio Majk Tobi sa 16 poena i 6 skokova, Simonović 13 poena i 7 skokova, Nedović, Geidraitis i Lazarević po 11 poena.

Kod Mornara Voler 14, Gavrilović 13 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE