Drugi uzastopni poraz Partizana u ABA ligi, dabl-dabl Prepeliča

Košarkaši Partizana poraženi su drugi put uzastopno u ABA ligi. Nakon Igokee, u Ljubljani je protiv crno-belih slavila Cedevita Olimpija sa 95-91

Timovi su od početka utakmice bili uravnoteženi, ali je prvi do nešto osetljivije prednosti došao Partizan pogotom Kaminskog za tri poena (24-17), posle nešto više od šest i po minuta igre. Do kraja četvrtine crno-beli su zadržali prednost i vodili sa 27-22, nakon što su u završnici trojke promašili Doužer na jednoj, odnosno Prepelič na drugoj strani.

Bolje su gosti ušli u drugu deonicu i posle trojke Anđušića poveli sa 32-23, ali su već do polovine četvrtine prokockali prednost. Nakon tri uzastopne trojke – dve Blažiča i jedne Šćuke – domaći sastav je poravnao na 37-37. Potom su prešli i u vođstvo zahvaljujući realizovanim bacanjima Prepeliča.

Do odlaska na veliku pauzu igralo se ravnopravno, a posle koša Kobsa sa zvukom sirene Ljubljančani su vodili sa pola koša razlike – 51:50. Problem za Partizan bio je povreda Alekse Avramovića, koji je već u prvom poluvremenu napustio ranije parket nakon udarca koji je dobio.

U istom ritmu se nastavilo i nakon povratka na parket. Kaminski je vratio prednost na stranu Partizana, ali je potom Cedevita Olimpija preko Kobsa stigla do vođstva od 55-52, što je bila najveća prednost kojom je jedan tim vodio tokom ovog dela, koji je završen rezultatom 73-71 u korist slovenačke ekipe.

Nije išao šut iz daljine tokom ovog perioda, a najlepši potez bilo je snažno zakucavanje Smailagića na dva minuta do isteka kvartala.

Poslednja četvrtina je počela loše po srpski tim pošto je Stjuart odmah trojkom doneo svom timu prednost od 76-71, najvišu koju je imao do tada. Nakon toga Željko Obradović je ekspresno zatražio tajmaut.

Viđena su potom zakucavanja Smailagića na jednoj i Džonsa na drugoj strani, ali je igra Olimpije tekla tečnije i održavali su minimalnu prednost. Crno-beli nikako nisu uspevali da izjednače, bilo zbog nepreciznosti sa linije za slobodna bacanja ili odlične odbrane domaćina, a nije pomogla ni nesportska lična Ledeja, nakon čega je usledio sukob igrača na parketu.

Zapravo, baš nakon te situacije Partizan je konačno odašo do izjednačenja zbog pogođenog bacanja koje je dosuđeno Prepeliču, ali samo na trenutak. Ipak, nikako nije tim trenera Obradovića uspevao da dođe do prednosti, a tragičar je Frenk Kaminski koji je u ovom intervalu šutirao eirbol trojku i promašio zicer pod košem. U poslenjem minutu je eirbol ispalio i Naneli i tako ispustio poslednju šansu.

Najefikasniji na utakmici bio je Jaka Blažič sa 29 poena, čemu je pridodao i 6 skokova i asistenciju. Klemen Prepelič je upisao dabl-dabl sa 18 poena i 11 asistencija, uhvativši i 4 lopte.

U Partizanu je Kaminski bio najefikasniji sa 20 poena, uz 7 skokova i asistenciju, ali je odigrao najlošije u završnici. Zek Ledej zabeležio je 17, a Doužer 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠTA ĆE REĆI NERAZURI: Bivši fudbaler Intera novi trener Milana?!

Kako prenose italijanski mediji, Stefana Piolija bi na klupi Milana od naredne sezone mogao da zameni bivša zvezda Intera. Naime,...

POVEZANE OBJAVE