Jago oduševljen Đokovićem: Obožavam kako reaguje kada mu zvižde

Crvena zvezda je u osmom kolu ABA lige upisala pobedu protiv Mornara. Ekipa Janisa Sferopulosa je prilično rutinski došla do sedmog trijumfa i izdvojila se na čelu tabele regionalnog takmičenja.

Nakon meča, plejmejker crveno-belih i jedan od ljubimaca navijača, Brazilac Jago Dos Santos je izneo utiske.

Važna pobeda, ali pobedili ili izgubili, nemamo mnogo vremena između utakmica kako bi napredovali, pre svega u odbrani. To je izuzetno bitno. Nebitno da li je ABA liga ili Evroliga, moramo da igramo čvrsto, da se borimo kako bi napredovali u odbrani i napadu. Važno je da se igrači vrate iz povreda, ali ovo je bila bitna pobeda za sve, rekao je Jago za Mocart sport nakon trijumfa.

Muči muku Zvezda sa povredama već neko vreme, a uplašio je i Brazilac stručni štab prilikom jednog pada na utakmici protiv Fenerbahčea. Ipak, stisnuo je zube kako bi pomogao ekipi u Pireju protiv Olimpijakosa, nastavio da igra i u regionalnom takmičenju.

Volim košarku, volim da igram i tužan sam kada ne igram. Znam šta treba da unapredim i protiv Fenerbahčea sam povredio članak, ali sam hteo da izađem na teren. Pričao sam sa trenerom i lekarima, izrazio želju da se nađem u timu, jer nas je čekala važna utakmica. Sada je isto. Osećam bol, ali moram da igram. Potrebno mi je to. U novom sam klubu, novom timu i kontinuitet mi je potreban kako bih igrao dobro.

Želi da nastavi sa trijumfima i u redovima srpskog šampiona, a inspiraciju je pronašao i u jednom od najpoznatijih navijača Crvene zvezde – Novaku Đokoviću.

Obožavam ga. Zaledio sam se kada sam ga video u Areni prvi put: ‘Bože, Đoković je tu’. Volim njegov mentalitet. Bilo da pobeđuje ili gubi, uvek ostaje isti i želi samo da pobeđuje. To je veoma važno. Video sam video kako mu navijače zvižde, kako reaguje i to je savršen primer, jer igrali smo derbi protiv Partizana, uz zvižduke njihovih navijača. Moramo da uživamo u takvim atmosferama. Kad slave moje promašaje to je dobro za mene. Uživam da igram pod pritiskom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEVEROVATNO: Međedović će nakon uspeha karijere doživeti veliki pad na ATP listi

Iza Hamada Međedovića je verovatno uspeh karijere, pošto se iz kvalifikacija plasirao u treće kolo mastersa u Rimu. U...

POVEZANE OBJAVE