Zvezdini klinci nisu imali prijatnu dobrodošlicu za Dubai, Megu zlatni juniori vodili do ubedljive pobede nad Cedevitom

Danas je startovalo takmičenje u juniorskoj ABA ligi na Zlatiboru. Na početku grupne faze uspešni su bili Crvena zvezda, Krka, Studentski centar i Vojvodina.

Mladi košarkaši Zvezde savladali su ekipu Falkonsa iz Dubaija sa 78-67, koja je na taj način probila led u našem regionalnom takmičenju i utabala put seniorskom sastavu ovog kluba.

Najefikasniji u crveno-belom taboru bili su Andrej Kostić sa 21 i Stefan Marjanović sa 14 poena, koji je zabeležio i 8 uhvaćenih lopti.

U poraženoj ekipi su se istakli srpski košarkaši sa dabl-dabl partijama. Marko Tofoski je sakupio 24 poena i 10 skokova, a Aleksa Vlajić 11 poena i 14 uhvaćenih lopti.

Uspešna je bila i Mega, i to na veoma ubedljiv način, savladavši zagrebačku Cedevitu Junior sa 103-67.

Veoma lako je srpski tim stigao do trijumfa na krilima zlatnih juniora sa letošnjeg Evropskog prvenstva odigranog u Nišu.

Filip Jović ubacio je 18 poena uz 7 skokova, dok je Bogoljub Marković upisao 16 poena i 8 uhvaćenih lopti. Istakao se i plej Andrej Mušicki sa po 8 poena i asistencija.

Najneizvesnije bilo je u duelu Vojvodine i Splita, u kom je srpska ekipa slavila sa 74-72.

Najzaslužniji za ovu pobedu bio je Marko Vučković, koji je postigao 21 poen i zabeležio sedam skokova.

Među srpskim ekipa jedino je neuspešan bio čačanski Borac, koji je poražen od Studentskog centra sa 79-73.

Uzaludna je bila i odlična partija još jednog zlatnog Orlića Pavla Nikolića, koji je na kraju sakupio 19 poena i 6 skokova. Kod pobednika je David Mirković zabeležio dabl-dabl od 33 poena i 13 skokova.

Krka je savladala Zadar sa 82-75, a Cibona Cedevita Olimpiju sa 85-73, u utakmicama u kojima nije bilo srpskih klubova, dok Partizan prvu utakmicu igra sutra protiv Mege.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Alkaraz odustao od turnira u Rimu!

Španski teniser Karlos Alkaras neće igrati na Mastersu u Rimu zbog povrede. Njega je mučila desna podlaktica, ali je...

POVEZANE OBJAVE