“Američki igrači će ostati bez posla, Evropljani bolje treniraju”

U NBA je trenutno nesvakidašnja situacija – igrači iz Evrope vode glanu reč.

Pored Nikole Jokića, Janisa Adetokumba i Luke Dončića koji su najveće zvezde u ligi, priključio i Viktor Vembijama koji je aspsolutni hit u SAD.

Sve teo je natealo poznatog trenera Doka Riversa da ukaže na činjenicu da će američki igači pasti u drugi plan i ostati bez posla. OOn zna i razlog.

Mladi američki igrači moraju da vode računa, jer evropski košarkaši dolaze bolje pripremljeni u NBA. Takmičarski su nastrojeni, a mnogi naši mladi momci nisu. Igraju po šest utakmica dnevno, dolaze u ligu da bi pravili šou, rekao je šampion sa Boston Seltiksima.

On smatra da se broj utakmica u SAD mora smanjiti.

Jedan tip koji je radio za zapisničkim stolom na mečevima mi je rekao da američki igrači preko leta, klinci iz srednje škole, igraju po šest utakmica nedeljno, a da imaju jedan trening. Evropski igrači imaju jednu utakmicu, ali i šest treninga. Sa svim tim utakmicama, prestaneš da budeš takmičarski nastrojen.

Ima i rešenje za to.

To mora da se sredi jer imamo mnogo talenta. Momci su sada mnogo talentovaniji nego što smo mi bili, ali ne znaju da igraju. Tačnije, ne znaju da igraju timsku košarku. Svi imaju trenere za individualni rad. U Evropi, imaju timske trenere. Rade tri na tri i mi moramo da se vratimo na to ili će Američki igrači sve više ostajati bez posla, verujte mi. Pa, ko je osvojio poslednjih pet MVP nagrada, jasan je Dok Rivers.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE