PAO na krilima Lesora srušio Valensiju, Barsa preživela u Beogradu, Bajern nakon drame bolji od Asvela

U okviru 10. kola Evrolige košarkaši Panatinaikosa su savladali Valensiju rezultatom 90:73.

Panatinaikos je imao 19 poena viška pred finiš, ali su gosti uspeli da se približe na minus devet napravivši seriju od 2:13. Uglavnom su pogađali sa linije penala čime je nastala mala panika u redovima domaćih. No, brzo su zahvaljujući kontroli skoka u tim trenucima odbili nalet Valensije i rešili pitanje pobednika.

Matijas Lesor je zaradio epitet igrača utakmice sa 17 poena i sedam skokova, 13 je dodao Džerijan Grant. Semi Odželeje je imao 16 u Valensiji.

U istom kolu, Barselona je savladala Makabi u Beogradu rezultatom 92:90. Španski tim je predvodio Laprovitola sa 23 postignuta poena, Abrines je ubavio 16, dok je srpski košarkaš Nikola Kalinić dodao 8 poena, uz četiri skoka i dve asistencije. U ekipi Makabija najbolji je bio Boldvin sa 19 postignutih koševa.

Košarkaši Virtusa savladali su Fenerbahče rezultatom 87:79. Ognjen Dobrić je odigrao jedan od najboljih mečeva sezone sa 11 poena, Šengelija je imao 15, uz sedam skokova. Motli je u poraženom sastavu ubacio 25 poena.

Real srušio Albu na svom terenu rezultatom 99: 75. Mario Hezonja je predvodio španski klub sa 26 poena. Fakundo Kampaco je ubacio sedam poena, uz čak 13 asistencija, a Serhio Rodrigez je imao osam poena pored 10 asistencija.  U Albi se istakao Gabrijele Proćida sa 13 poena.

U poslednjem susretu odigranom večeras, Bajern je nakon drame i produžetka savladao Asvel u gostima rezultatom 101:100.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Dinamo udaljio Zvezdu od direktnog plasmana u LŠ

Kako je najavljeno novi format Lige šampiona koji će krenuti najesen donosi i neke novitete kada su kvalifikacije...

POVEZANE OBJAVE